Enterprise Vault (EV) Outlook Add-in may cause a slow response in Outlook when deleting an email

Article:TECH164944  |  Created: 2011-07-19  |  Updated: 2013-06-10  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH164944
Article Type
Technical Solution


Issue




In rare occasions a non-Enterprise Vault (EV) enabled user with the configuration listed below, that performs a delete of a non-archived item, may encounter a 1-2 second delay per item.  A non-EV enabled user who has 3-4 delegate mailboxes may have a delay of up to 15 seconds.
  1. The mailbox is not EV Enabled
  2. Has an additional mailbox added to the mailbox profile
  3. The workstation has the EV 9 Client Outlook Add-in (see applicable versions list) 

Environment



Outlook 2003


Cause



Workaround:

Coordinate EV client deployment with EV mailbox enablement with Provisioning group.
 
Option 1)Pre-deploy the EV add-ins in conjunction with the mailboxes being enabled for  EV.
Option 2)Enable the mailboxes for archiving, but suspend the mailbox archiving prior to deploying the EV add-ins (HOWTO53227).

 


Solution



This issue has been addressed as part of the following release:


Enterprise Vault 9.0.3 - Release Details
http://www.symantec.com/docs/TECH147782

Enterprise Vault 10.0.1 - Release Details
http://www.symantec.com/docs/TECH147787 


Supplemental Materials

SourceETrack
Value2422002
Description

Outlook item delete is delayed when a mailbox is not EV Enabled and have additional mailbox added to the mailbox profile on the workstation with EV9 SP1+ installed.




Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH164944


Terms of use for this information are found in Legal Notices