Error "connection to target system has been lost" occurs when backing up to a tape library

Article:TECH56772  |  Created: 2008-01-14  |  Updated: 2013-03-11  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH56772
Article Type
Technical Solution

Product(s)

Issue



Error "connection to target system has been lost" occurs when backing up to a tape library


Cause



This issue can occur because of mis-configured tape hardware or Remote Agent Priority Settings.  Confirm the Preferred Configuration for the tape drive is correct by clicking on the default button, that none of the modes are selected unless the tape hardware is connected to fiber, and lower the Remote Agent Priority if necessary.  


Solution



 
1. Check to see if there was any hardware Event IDs with the date matching when the backup was done.
2. Make sure the hardware devices are at the latest firmware and driver level.
3.Check to see is there Multiple "hard" read or write errors indicate a problem with the tape drive ,if so try with different tape drive.
4 If still the same issue run future backups to different tape medium. If the issue persist contact the tape hardware vendor.
 
For more information, review the following documents:
Tape Drive Configuration Settings available in Backup Exec for Windows Servers (BEWS)
 
 
How to change the priority level of the Backup Exec Remote Agent for Windows Servers
 

Note :Communication error could be a hardware communication error or Remote agent communication error ,Need to isolate accordingly and proceed further.


Supplemental Materials

SourceError Code
ValueE000FE30
Description

A communications failure has occurred.



Legacy ID



295757


Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH56772


Terms of use for this information are found in Legal Notices