Screencasts - Hilfsvideos

Clean Drive job failed

Created: 16 Juli 2013 • Aktualisiert: 22 Juli 2013 | 13 Kommentare
Dieses Problem wurde gelöst. Siehe Lösung.

What could be reason for failing the 'Clean Drive' job and how to resolve this issue for permenantly if any job failed due to read/write media error in backup exec?

Operating Systems:

Kommentare KommentareZum neuesten Kommentar

das Bild der CraigVs

Hi,

Could be that the cleaning tape is old and no longer useful. The easiest way to check is to load a new cleaning tape and then run the utility job.

If a stand-alone drive, it will run it automatically, and if an autoloader/library you need to do so.

You can also download your drive manufacturer's utility and run a diagnostic check against the drive to make sure that there are no hardware issues...just stop the BE services before doing so.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

das Bild der Larry Fines

Are you using a stand-alone tpoae drive or a robotic library?

Does the job log have any further details in it?  The most common reasons are for an expired (ie used up) clenaing media or for a robotic library that doesn't have a cleaning media in it.

If you find this is a solution for the thread, please mark it as such.

das Bild der am09s

We are using robotic library.. Larry Fine

And the error message is:

"Clean Drive xxxxx -- The job failed with the following error: Library Error - attempt to clean a drive in a library with expired or bad cleaning media"

das Bild der CraigVs

...and there's your answer. The tape is old, so you need to replace it!

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

das Bild der lmoslas

As CraigV suggested did you try a new cleaning media?  See this link for a how to on configuring it http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH24972

das Bild der pkhs

Did you designate the slot which you have placed your cleaning tape in as a cleaning slot?  If not, right-click on that slot, select properties and then change the cleaning slot drop-down box to Yes.

das Bild der am09s

Recently, the cleaning media tape has been changed, is there any other reason possible for failing this job?

das Bild der CraigVs

Yes...failed/failing hardware. Download your manufacturer's diagnostic utility and run a check against it.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

das Bild der am09s

Okay, CraigV..

I'll give try as you suggested. Thanks!

das Bild der am09s

One more issue friends..

Everyday one job is failing with the error:

"The job failed with the following error: A hardware error occurred."

What could be the reson and how to rid out of this?

Thanks!

LÖSUNG
das Bild der CraigVs

Hi,

You don't mark your own post as the solution unless you find something that solved it...you'd generally mark the post/s that helped you find a solution.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

das Bild der CraigVs

You have a physical hardware issue...like I said, get hold of your manufacturer's diagnostic utility. Stop the BE services, run the utility and check for hardware issues. If there are, log a call with the hardware vendor.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...