Video Screencast Help

ALL Tape drives status shows PCD in device management after replacing with new in Netbackup 6.0 MP4

Created: 24 Oct 2012 • Updated: 26 Dec 2012 | 4 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi Team,

I need a urgent support ...

We have replace a faulti tape drive LTO 4 in over SL 500 tape library. I have removed the old one & new one is drives status shows PCD in device management after replacing with new in Netbackup 6.0 MP4.

Below is the output:

C:\Program Files\VERITAS\Volmgr\bin>tpconfig -d
Id  DriveName           Type   Residence
      SCSI coordinates/Path                                            Status
****************************************************************************
0   HP.ULTRIUM4-SCSI.000 hcart  TLD(0)  DRIVE=1
      {5,0,0,0}                                                        UP
1   HP.ULTRIUM4-SCSI.001 hcart  TLD(0)  DRIVE=2
      {5,0,1,0}                                                        UP
2   HP.ULTRIUM4-SCSI.002 hcart  TLD(0)  DRIVE=3
      {5,0,2,0}                                                        UP
3   HP.ULTRIUM4-SCSI.003 hcart  TLD(0)  DRIVE=4
      {5,0,3,0}                                                        UP
4   HP.ULTRIUM4-SCSI.008 pcd    TLD(0)  DRIVE=5
      {5,0,4,0}                                                        DISABLED
5   HP.ULTRIUM4-SCSI.007 hcart  TLD(0)  DRIVE=6
      {5,0,5,0}                                                        UP
6   HP.ULTRIUM4-SCSI.005 hcart  TLD(0)  DRIVE=7
      {5,0,6,0}                                                        UP
7   HP.ULTRIUM4-SCSI.006 hcart  TLD(0)  DRIVE=8
      {5,0,7,0}                                                        UP
================================================

I tried to configure it but same path was used with HP.ULTRIUM4-SCSI.004 by one decommision media server hence I removed the path entry of that server. & new drive added  HP.ULTRIUM4-SCSI.008 showed as PCD as above. while manualy configuring I am getting error "unable to add drive to configuration, Drive path is already in use" & I am unable to reconfigure it.

I removed all configured drives from media & device management, restarted the library & server now all drives shows in PCD mode.

LTID service is not running properly on master & media server, while restarting it it agin stoped.

Please suggest me how I can handle this & reconfigure the all tape drive.

earliest respose help me a lot.

 

Discussion Filed Under:

Comments 4 CommentsJump to latest comment

mph999's picture

I would just remove the all the drives and readd them with the wizard.

Martin

 

Regards,  Martin
 
Setting Logs in NetBackup:
http://www.symantec.com/docs/TECH75805
 
Marianne's picture

PCD = Partially-configured drives

I have in all honesty never seen this in my 13 years of working with NBU  and supporting many customers...

Please show output of the following on master as well media server(s):

C:\Program Files\VERITAS\Volmgr\bin\tpconfig -l
C:\Program Files\VERITAS\Volmgr\bin\vmoprcmd -d
as well as C:\Program Files\VERITAS\Volmgr\bin\scan

You have mentioned 'decommision media server' - how exactly was media server decommissioned? 

PS: Are you aware of the fact that NBU 6.x is no longer supported?

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

SOLUTION
pkvyas1983's picture

Hi Martin & Marianne,

Sorry for delay in responce, This problems seems to going to reslove, We have reconfigured all Tape drive again & going to add nadmp share path. I will update all the task once it done.

Regards

Pradeep

mph999's picture

Super - it is often easily to just reconfig then spending ages working out what is worng, and then reconfiguring anyway to fix it ...

M

 

Regards,  Martin
 
Setting Logs in NetBackup:
http://www.symantec.com/docs/TECH75805