Video Screencast Help

Altiris 7.5: Patch Policies has been deleted after reschedule to next maintenance Window

Created: 12 Aug 2014 • Updated: 19 Jan 2015 | 3 comments
Elvizen's picture
This issue has been solved. See solution.

Hi everybody,

We have a problem with the Patch distribution and the "maintenance Windows"  because they are losing their schedules after the "rescheduling".

We have a "Maintenance Windows" Plan for our servers, to execute the patches at the weekend, and when we are testing our patch policies, we can see that the Server gets the policy, and at first time it detects that there is a "Maintenance Window" active so, the Policy is rescheduled but the Policy has been removed after the reschedule.

And in the server log, we can see the follow logs:

Policy '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}' has been added  , when the client gets the policy

Policy '{XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX}' has been removed , finally the client lost the policy and the schedule

1) At first time, clients get the policy and schedules, initially for in an hour


2) Then, after 15 minutes, the policy is been rescheduled


3) Finally, the agent lost the policy and his schedule after the reschedule


NOTE: We have active a maintenance Window


We don't know which process is removing the policies from the agents, but we think that is something related with maintenance Window.

Any idea about which process is deleting the patch policies ?

Thanks in advance

Operating Systems:

Comments 3 CommentsJump to latest comment

Igor Perevozchikov's picture


What version of Patch Managemenr you're using?

Maybe a silly question, but what date/time range is set for "Default Software Update plug-in" policy?


What schedule settings are set for "Default Software Update plug-in" policy and SWU policy?



  1. Don't forget that, first you can find an answer for your question in Knowledge base
  2. If answer solves your question, then please mark as solution to close a thread
Elvizen's picture

Hello Igor,

Thanks for your comment,

Actually the Default settings of the Policy are set up to run in the far future (year 2030) as said the article



Elvizen's picture

Finally it was a bug in 7.5 SP1 HF2, it's necessary to add StubbedPolicyCache into the core settings of SMP

More details in the article