Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Altiris inventory

Created: 24 May 2013 • Updated: 27 Oct 2013 | 7 comments
This issue has been solved. See solution.

How to run the full inventory using command prompt?

Comments 7 CommentsJump to latest comment

andykn101's picture

It's something like:

AeXAuditpls.exe /I InvSoftwareScan.xml /xmlcomments FileScan /DetailedNSE /nods /CPU /Visible true

Not sure if the Visible parameter is correct, it only shows an icon on the taskbar anyway.

Authorised Symantec Consultant (ASC) with Endpoint Management Limited, an Authorised Symantec Delivery Provider based in the UK.

Connect Etiquette: Please "Mark as Solution" posts that fix your problem.

chin_aust's picture

andy

i ran the above command on the command prompt usinf path - C:\Program Files\Altiris\Altiris Agent\Agents\Inventory Agent

i have not confirmed it run or not but no error came.

how can i check the result of this command?

andykn101's picture

Use start "" /wait to make sure it runs for a time and look in Task Manager for processes related to Altiris inventory. Then, once it has finished, search for an "inventory" directory and see if it's contents have changed.

Authorised Symantec Consultant (ASC) with Endpoint Management Limited, an Authorised Symantec Delivery Provider based in the UK.

Connect Etiquette: Please "Mark as Solution" posts that fix your problem.

chin_aust's picture

i tried as you mention, one task was running in taskbar "AeXAuditPls.exe".

I have seen there some changes in log

<event date='Jun 11 11:24:59' severity='4' hostName='abc' source='Client Task Agent' module='client task agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='460' thread='3980' tickCount='527664296' >
  <![CDATA[CWin32CTServerDirectConnection::Connect(): Tickle connection to server altiris.server.com:50124]]>
</event>
<event date='Jun 11 11:24:59' severity='4' hostName='abc' source='Client Task Agent' module='client task agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='460' thread='3980' tickCount='527664296' >
  <![CDATA[CWin32CTServerDirectConnection::Disconnect()]]>
</event>

chin_aust's picture

log has shared, anyone confirm on it.