Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Application fails to launch after SEP installed

Created: 22 Apr 2013 | 8 comments

Application: Autonomy (desksite) Manage.exe

OS: Win 7

I'm currently piloting SEP for our enterprise, and have stumbles upon an odd issue. So far I have SEP installed on about 100 systems. All of them are Windows 7, and about 90% of them are able to launch and run this application just fine. However about 10% of the systems (8-10) error out when launching mange.exe.

The error received is

"Manage32.exe - Application Error"

The Application was unable to start correctly (oxc0000005). Click OK to close the application.

When I uninstall SEP and restart the system the application launches just fine.

The only thing that has worked so far is building a custom client build without "Application, and Device management" feature.

This has us really stumped because this is only affecting about 10% of our systems. All the systems have the exact same build.

Thanks,

Mike

 

 

Operating Systems:

Comments 8 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

Do you have an application and device control policy in place?

Check your Risk log under the AV component and well as the Threat log under the Proactice Threat Protection component. See if there is anything there.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

19k40's picture

There are zero app/device control policies in place.  Also 90 out of 100 systems work just fine. 

-Mike

.Brian's picture

Out of curiousity, what version of SEP? This happened on an old version of SEP 11.x, version 11.0.5 if I remember correctly.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

19k40's picture

I have the most recent version installed 12.1.2

-Mike

.Brian's picture

If there is nothing in the Risk or Threat log (or any log for that matter) and you have no ADC policies in place then I would suggest a call to support. The error code is one I'm familar with related to ADC so maybe it's conflicting with some piece of softwware. Do the affected machines have software that the others do not?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

SameerU's picture

Hi

What is the version of SEPM ?

Regards

 

SebastianZ's picture

Try to add this applications as an exceptions for Application and Device control:

 

Excluding applications from application control

Article:HOWTO55212  |  Created: 2011-06-29  |  Updated: 2013-04-22  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/HOWTO55212

 

Mick2009's picture

This new article may be of interest to followers of this thread:

Creating Application Control Exclusions in Symantec Endpoint Protection 12.1
https://www-secure.symantec.com/connect/articles/crreating-application-control-exclusions-symantec-endpoint-protection-121
 

With thanks and best regards,

Mick