Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrades.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

Are the SLP working fine with tapelibrary??

Created: 28 Aug 2012 • Updated: 03 Sep 2012 | 8 comments
This issue has been solved. See solution.

HI All,

first scenario : I configured one catalog policy for the master server to store directly to tape library.and when running backup i get succesful backup with status 0. then when i'm restoring using BAR console and define the source and destination then clck on preview media i get the result showing me the tape that contain the image.last run restore successfully.

But.................

second scenario: configured the same policy for the master server using SLP as follow: backup to the appliance then duplicate to tape library .when run backup i get succesful backup with status0 and duplicaton also with status0.when i'm restoring using the same way as first scenario and choosing any of images and click preview media i get error.so im confused if the tape library working with SLP?

Regards,

Discussion Filed Under:

Comments 8 CommentsJump to latest comment

Mark_Solutions's picture

You don't get a preview media with disk
The disk is the primary copy so will be used for the restore
Mefia related to tape only so it sounds as expected
If worried just check the catalog - you could always promote the tape copy to primary then try againall sounds good to me

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

Nicolai's picture

Sure SLP work with a tape libray. What error are you seeing during second senario ?

This policy you mention - is this type "NBU-Catalog"  ?

Assumption is the mother of all mess ups.

If this post answered your'e qustion -  Please mark as a soloution.

Rami Nasser's picture

thanks for response!!

yes i know that i could not preview media with disk.when checking the image on tape i can find it their only, but when running the restore using BAR only can find the images on disks.so how to restore from tape not from disk?

kindly provide me with steps if availabe

Regards,

Rami Nasser's picture

yes necolai the policy is type "NBU-Catalog'' here iam sure is every thing is ok because it was done in first scenario the problem is that i can find the image in reports >report on tape>images on tape

regards,

Nicolai's picture

Have you seen/done this ?

From http://www.symantec.com/docs/TECH75047:

 

Considerations when using SLPs with Catalog Backups
 
NetBackup 7.1 Best Practice – Using Storage Lifecycle Policies
 
 If catalog backups are duplicated using SLPs additional steps are required to restore the catalog from a non-primary copy of the catalog backup. More information about this can be found in the NetBackup Troubleshooting Guide and also in TECH125748.
 
 If catalog backups are duplicated using SLPs both parts of the catalog backup must be duplicated in the same duplication job.
 
 Additional steps are required when recovering catalog backups from disk storage types supported with SLPs. More information about this process can be found in TECH72198

Assumption is the mother of all mess ups.

If this post answered your'e qustion -  Please mark as a soloution.

Mark_Solutions's picture

If you just want to be able to view / restore from the tape copy whilst you have a copy on disk still then just search the catalog for those images selecting Copy 2 at the top right.

Then right click on the images and select "make primary"

Any restore goes from the primary copy so next time you view / referesh the BAR GUI it will show the tape details

As the others have said the Catalog Backup is not one that you would normally do via the BAR GUI

Hope this helps

Authorised Symantec Consultant

Don't forget to "Mark as Solution" if someones advice has solved your issue - and please bring back the Thumbs Up!!.

SOLUTION
Rami Nasser's picture

thanks Mark

I can understand here from your words that: the first copy of backup exist in the primary copy(here image on disk), and the duplication to tape is exist in copy 2.if this is right ,so it is easy to test it !! hope it will work ( I'm out of the site today  ,so ASAP will try to find the image in the copy 2 and inform you the result.)

appreciate

Rami Nasser's picture

it is working exactly as you mention Mark.I just try the steps and it work proporly.thanks