Video Screencast Help

Backkup exec 12.5d problem with GRT enable for Exchange backup

Created: 21 Jul 2010 | 5 comments

I backup the Exchange information store with GRT enable and the job successful with condition :

"The Backup Exec Remote Agent on the resource does not support the option to enable the restore of individual items. A backup was run, but you will not be able to restore individual items from this backup set."

I'm running Backup exec 12.5d (live update on July 20th 2010) on windows server 2003 32bit. The exchange server also run windows server 2003 32bit and has the latest Backup remote agent.

I also disabled the legacy mailbox support in Tool - Option - Microsoft Exchange

Can anyone help me on this ?

Comments 5 CommentsJump to latest comment

RahulG's picture

refer the following document http://support.veritas.com/docs/304106
I have resolved the issue by replacing the 2 dll files DWMAPI.dll and the other was MAPI21.dll

dohc97jun's picture

I have a slightly similar problem that has been going on since June 1, 2010.  We are using 12.5 pointing to a disk based system.  When I run an Exchange backup using the disk system with GRT enabled, the job fails at the very end with error code e00084af - the directory or file was not found.  If I run the backup using a tape drive with GRT enabled, the job finishes properly.  If I run the backup job using the disk based system, with GRT off, the job finishes properly too.  It only fails when I am backing up Exchange pointing to a disk based system with GRT enabled.  I have been on the phone several times with the engineer from Exagrid and with an engineer from symantec.  symantec has send me article q304101 to follow and try.  I have tried all suggested options and I am still having the same problem.

We have been using 12.5 since November 2009 and the Exagrid system since early this year.  The exchange backup has been error since before June.  My last liveupdate was on may 3, 2010.

kanovar's picture

Hi RahulG

Where can I copy the 2 files you talked about to ? I can not find it in backup exec server to replace

kanovar's picture

I only can copy MAPI32.dll from Exchange server to Backup exec folder. When I enable debug mode in backup service. The log file shows this :

[0584] 07/22/10 08:33:55 FS_InitFileSys
[0584] 07/22/10 08:33:55   loaded bedsnt5.dll
[0584] 07/22/10 08:33:55   loaded bedsadc.dll
[0584] 07/22/10 08:33:55   loaded bedssql2.dll
[0584] 07/22/10 08:33:55   loaded bedsxchg.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56 VirtApi DLL WAS LOADED FROM VirtApi.dll.
[0584] 07/22/10 08:33:56 VirtApi DLL load check succeeded.
[0584] 07/22/10 08:33:56 Virtual DB's WILL BE USED!
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsxese.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsmbox.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   bedspush.dll could not be loaded: The specified module could not be found.
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsnote.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsmdoc.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedssps2.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedssps3.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsupfs.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsshadow.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsoffhost.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   bedsdpm.dll could not be loaded: The specified module could not be found.
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedscps.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   bedsvx.dll could not be loaded: The specified module could not be found.
[0584] 07/22/10 08:33:56   bedsorcl.dll could not be loaded: The specified module could not be found.
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedssmsp.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsra.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsrman.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsdb2.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsss.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56 VirtApi DLL WAS LOADED FROM VirtApi.dll.
[0584] 07/22/10 08:33:56 VirtApi DLL load check succeeded.
[0584] 07/22/10 08:33:56 Virtual DB's WILL BE USED!
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsadgran.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsev.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsvrtsrv.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56   loaded bedsvmvcb.dll
[0584] 07/22/10 08:33:56 Initializing FSs
[0584] 07/22/10 08:33:56 calling mapi initialize
[0584] 07/22/10 08:33:56 Mailbox: InitializeDAPI failed.
[0584] 07/22/10 08:33:56 Notes Agent:CLNPartitions::InitializeLNUCJWrapper
[0584] 07/22/10 08:33:56 Notes Agent:CLNPartitions::InitializeLNUCJWrapper - 

I relized that some dll were not load successfully, and it doesn't exist in backup exec folder. How can I get and put it in there. Thanks

kanovar's picture

After copy MAPI32.dll to backup exec folder, now I got another error

e000031b - Microsoft Exchange Server 2003/2007 supports snapshot technology for entire storage groups only. Snapshots of individual databases are not supported. Update the backup job and try again.
For additional information regarding this error refer to link V-79-57344-795

When I follow the link and disable AOFO, the job run backup at the end and verify. But after verify I got this

Backup- \\server name\Microsoft Information Store\First Storage Group
Database was not found, or could not be accessed.

Can anyone help me to solve this problem ?