Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Backup are failing with EC 196. Unable to view the dries status

Created: 07 Jan 2013 | 6 comments

Hi,

We are facing issue with backup for a client and the error log says:

 

01/07/2013 04:30:06 - requesting resource gaalpa1dsilfsb2_lto
01/07/2013 04:30:06 - requesting resource asprd212.aldc.att.com.NBU_CLIENT.MAXJOBS.gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com
01/07/2013 04:30:06 - requesting resource asprd212.aldc.att.com.NBU_POLICY.MAXJOBS.gaalpa1dsilfsb2
01/07/2013 04:30:23 - awaiting resource gaalpa1dsilfsb2_lto. Waiting for resources.
          Reason: Tape media server is not active, Media server: gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com,
          Robot Type(Number): ACS(0), Media ID: N/A, Drive Name: N/A,
          Volume Pool: Production_onsite, Storage Unit: gaalpa1dsilfsb2_lto, Drive Scan Host: N/A,
          Disk Pool: N/A, Disk Volume: N/A
client backup was not attempted because backup window closed  (196)

 

When we check drive status from master server for the media server, we get this error:

 

vmoprcmd -d -h gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com
EMM database error (196)

When I check with ping and bpcd from master, it looks good:

ping gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com
gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com is alive

Please assist

Regards

Samrat Chowdhury

 

 

Comments 6 CommentsJump to latest comment

Marianne's picture

awaiting resource gaalpa1dsilfsb2_lto. Waiting for resources.
          Reason: Tape media server is not active, Media server: gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com,

Check services/daemons running on media server.
Try to restart services/daemons, including PBX.

After restart, verify comms with these commands on master server:
nbemmcmd -listhosts -verbose
nbemmcmd -getemmserver

 

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

RamNagalla's picture

hi,

1)check if your Master server bp.conf have the media server entiry or not.

2) create a tpcommand directory in installpath:/veritas/volmgr/debug and run the tpconfig -d command in Media server and let the command return the error.

then collet the logs and attach to this post.

3) run nbemmcmd –getemmserver in media server and let us know the output.

4) and also Provide the IP information of the Media server and Master server.

 

 

sazz.'s picture

Reason: Tape media server is not active, Media server: gaalpa1dsilfsb2-ebr.aldc.att.com

Please verify all the services are running on the media server, may be try restarting all the services on this media server.

From this media server try nbemmcmd -listhosts

Edit**: 2 response in less than 5 minutes while I was stuck on some other work :)

mantu2a's picture

Hi all,

 

We tried lot of thing, nothings seems to work.

 

Looks like thye media server is offline.

 

We have asked Windows team to bounce  the nBU services on the media server, as its a windows one.

 

Lets see how it goes, once its done.

 

Regards

Samrat

sazz.'s picture

We tried lot of thing, nothings seems to work.

What all you did?
Have you restarted the services? Were they all in started state? was there any errro while starting?
You should have reported the commands output as above
nbemmcmd -listhosts -verbose
nbemmcmd -getemmserver

If the media server is offline make sure under master server properties - servers - the media server is added.