Video Screencast Help
Symantec Appoints Michael A. Brown CEO. Learn more.

Backup A DAG Take Long Time

Created: 03 Feb 2013 | 9 comments

Hi,

I wondered a t the past month or more..I have a full Backup Job with BackupEexc to a DAG

the backup is done from teh PAssive copy..it is in the same site..AND it takes about 25 hours!!

does someone has any idea what causing that...? please..

 

Thanks

Abed

 

 

Comments 9 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

...is GRT turned on for the job? Have you checked to make sure that no AV is scanning the BE services on the passive server?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Abed S.'s picture

hi Craig,

Sure the GRT is enabled (i need it ;)

i now excluded the Scanning of the BNackexec sefvice..

any other ides?

 

Thanks

Abed

 

 

CraigV's picture

Is this being done to disk or tape? Any other backups being affected on that server? Is the NIC on that server configured to the fastest it can run, and have you tried to copy files between the passive DAG server and the media server to see what sort of speeds you are get on the network?

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Abed S.'s picture

The Backup is done to a disk storage on the media server

tried to copy from the Passive EXC to the BE media server :

 

CraigV's picture

OK...and if you backup Exchange to another drive? is the drive that the B2D on not possibly fragmented?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Abed S.'s picture

for now realy i don't have another DISK

the current disk has schedueld defrag... and now it is on 5% fragment....

 

P.S. i read in other disccussions that it possible that "Catalog" folder is currepted and that why cataloging is taking time and not the Backup Process it self..do you know about? to try to create new one..? is that well help?

 

Abed S.'s picture

hi,

any other ideas? (Rename Catalog- not helpded!)

??

 

Gurvinder Rait's picture

http://www.symantec.com/docs/TECH196756 that does affect backups also. Please open a case with support and we can provide a beta fix.

Backup_Exec's picture

Hi

Can you please try doing backup of DAG from active node ,it is always part of best practisce to backup from passive node but as in this case it is very slow ,do backup from active node and please update ,ensure too In AOFO option check point restart is not checked.

Thanks

 

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.