Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrades.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

Backup Exec 2010 - E0009B61 (Security Errors)

Created: 07 Nov 2012 | 3 comments

Hi all, having a bit of a problem with a scheduled nightly backup.

Almost every night, it errors with the following:

This is very strange, as the backup fails 80% of the time, but sometimes it works, and when it works the backup is 100% successful.
I have tried using several different accounts, all with the same issue, below is the resource credential check, which passes.

Thanks in advance for the help! 

Nick.

Comments 3 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi Nick,

 

Is it failing on the same resource all the time? If so, then check and see if there are any maintenance tasks running that might be conflicting with the job running at the same time. An AV scan might do something like this for instance.

Also check and see if the account isn't perhaps being locked out.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Vivek Jain's picture

Have you explicitly checked if the Backup Exec account indeed has appropriate permissions for the resources...and do try recreating the selection list/backup job ..

lastly, if using BE 2010 R3, do ensure a trust has been established..

Colin Weaver's picture

If you look in the Job Log and expand it, instead of the Job History that you have posted as an image, you should be able to confirm which resource is causing the problem and also then confirm if it is always the same resource