Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Backup Exec 2010 installation error and roll back

Created: 02 Jul 2010 | 7 comments

Hi!

I tried to install Backup Exec 2010 on Windows 2008, but i got error message and instalaltion rolled back before finishing installalation.
I see the following message in msruntime_install.log:
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:631]: Product: Symantec Backup Exec - Update 'Symantec Backup Exec (Hotfix 348284)' could not be installed. Error code 1603. Additional information is available in the log file C:\ProgramData\Symantec\Backup Exec\Logs\msruntime_install.log.

MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:632]: Windows Installer installed an update. Product Name: Symantec Backup Exec. Product Version: 13.0.2896. Product Language: 1033. Update Name: Symantec Backup Exec (Hotfix 348284). Installation success or error status: 1603.
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:632]: Note: 1: 1708
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:633]: Product: Symantec Backup Exec -- Installation operation failed.
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:633]: Windows Installer installed the product. Product Name: Symantec Backup Exec. Product Version: 13.0.2896. Product Language: 1033. Installation success or error status: 1603.
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:634]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\3d93f.msp
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:634]: Unable to delete the file. LastError = 32
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:634]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\3d940.mst
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:634]: Unable to delete the file. LastError = 32
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:640]: Cleaning up uninstalled install packages, if any exist
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:640]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\3d93f.msp
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:643]: Attempting to delete file C:\Windows\Installer\3d940.mst
MSI (s) (8C:FC) [08:37:03:643]: MainEngineThread is returning 1603
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:644]: RESTART MANAGER: Session closed.
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:644]: No System Restore sequence number for this installation.
=== Logging stopped: 2010.07.02.  8:37:03 ===
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:645]: User policy value 'DisableRollback' is 0
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:645]: Machine policy value 'DisableRollback' is 0
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:645]: Incrementing counter to disable shutdown. Counter after increment: 0
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:645]: Note: 1: 1402 2: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\Rollback\Scripts 3: 2
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:645]: Note: 1: 1402 2: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\Rollback\Scripts 3: 2
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:646]: Decrementing counter to disable shutdown. If counter >= 0, shutdown will be denied.  Counter after decrement: -1
MSI (s) (8C:F0) [08:37:03:646]: Restoring environment variables
MSI (c) (7C:E0) [08:37:03:647]: Decrementing counter to disable shutdown. If counter >= 0, shutdown will be denied.  Counter after decrement: -1
MSI (c) (7C:E0) [08:37:03:649]: MainEngineThread is returning 1603
=== Verbose logging stopped: 2010.07.02.  8:37:03 ===

Please help me.

Best Regards:
Peter

Comments 7 CommentsJump to latest comment

AmolB's picture

Hi Peter 

 As per the log it seems the installation of Hotfix 348284 has rolled back.

 Could you please confirm weather the installation of BE 2010 has failed or the installation of Hotfix has failed.

 If possible post  the  BKUPINTS,HTM file its located at C:\Documents & Settings\All Users\Program Data\Symantec\Backup Exec\Logs

Peter.Kovacs's picture

Hi Amol

I think the problem is with hotfix (maybe)

07-02-2010,08:37:03 : Property(S): VersionDatabase = 300
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): CLIENTPROCESSID = 4476
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): MSICLIENTUSESEXTERNALUI = 1
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): CLIENTUILEVEL = 3
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): CURRENTDIRECTORY = C:\Windows\Installer\{BA106948-54B3-4A3F-9B12-98602AABFD43}
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): SERV_DOM = SHADM
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PARAMS = C:\Windows\Installer\{BA106948-54B3-4A3F-9B12-98602AABFD43}\BEInstParams.prm
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): RAWS64PATCHCODE = {D34937F7-B5CF-4A0B-B21C-9B86E3B2F452}
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): RAWS32PATCHCODE = {0459DE97-2ED9-4F87-A157-9D2D742882BC}
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PATCHCATEGORY = BE
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PATCHNUM = 348284
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PATCHTYPE = HF
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): EXE_ENVOKED = 1
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PackagecodeChanging = 1
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): ProductState = -1
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): OutOfDiskSpace = 0
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): OutOfNoRbDiskSpace = 0
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PrimaryVolumeSpaceAvailable = 0
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PrimaryVolumeSpaceRequired = 0
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): PrimaryVolumeSpaceRemaining = 0
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): NoOp_{24B4B1C2-B6AD-4690-8455-DB29A706DCE1} = TRUE
07-02-2010,08:37:03 : Property(S): ProductToBeRegistered = 1
07-02-2010,08:37:03 : === Logging stopped: 2010.07.02. 8:37:03 ===
07-02-2010,08:37:03 : The return code from the MSI is: 1603
07-02-2010,08:37:05 : Install was NOT successful. Skipping post install actions for BE.
07-02-2010,08:37:05 : Cleaning up the symc status key
07-02-2010,08:37:05 : The return value for Symantec Backup Exec returned error code: 1603
07-02-2010,08:37:05 : Clean up Symantec installer keys.
07-02-2010,09:29:31 : BeSeqDlgs::DlgInstallComplete
07-02-2010,09:29:31 : AgentSeqDlgs::Misc_BE_CommonOps
07-02-2010,09:29:35 : The return code is: 1603
07-02-2010,09:29:35 : ERROR: Installation failed with error 1603. GetLastError = :0

Symantec Backup Exec Remote Agent (TM) 13 Installation Log

07-02-2010,09:29:56 : Explorer exists. Launching UI.
07-02-2010,09:29:58 : F:\BEXUP\BE\WinNT\Install\RAWSx64\install\_Setup.exe
07-02-2010,09:29:58 : F:\BEXUP\BE\WinNT\Install\RAWSx64\install\_Setup.exe
07-02-2010,09:29:58 : F:\BEXUP\BE\WinNT\Install\RAWSx64\install\IFProducts.xml
07-02-2010,09:29:58 : F:\BEXUP\BE\WinNT\Install\RAWSx64\install\IFProducts.xml
07-02-2010,09:29:58 : AgentSeqDlgs::RawsDlgSequence
07-02-2010,09:29:58 : AgentSeqDlgs::RawsDlgSequence
07-02-2010,09:29:58 : Set RAWS Media path: F:\BEXUP\BE\WinNT\Install\RAWSx64\install\media\
07-02-2010,09:29:58 : RawsDlgSequence::CheckInstMode
07-02-2010,09:29:58 : BEOperations::BE_GetInstalledProdCodeVersion
07-02-2010,09:29:59 : BEOperations::BE_GetInstalledProdCodeVersion
07-02-2010,09:29:59 : Launching UI Install
07-02-2010,09:29:59 : Running in Installation mode
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::ADlgWelcome
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::ADlgInstallType
07-02-2010,09:29:59 : BEOperations::BE_GetInstalledProdCodeVersion
07-02-2010,09:29:59 : BEOperations::BE_GetInstalledProdCodeVersion
07-02-2010,09:29:59 : BEOperations::BE_GetInstalledProdCodeVersion
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::DlgChooseCustom
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::ADlgPublishRemoteSrv
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::AdlgInstallComplete
07-02-2010,09:29:59 : AgentSeqDlgs::Misc_BE_CommonOps
07-02-2010,09:30:16 : The return code is: 0

Regards:
Peter

AmolB's picture

Are you able to launch the BE console ?

Open the windows services console and check the status of Backup Exec Server service.

Peter.Kovacs's picture

there is no Backup Exec on this server, because installation stopped at hotfix installation

AmolB's picture

Is this an upgrade from previous version?

Make sure that the  installables are on the local drive and you are logged in with the domain admin id.

Peter.Kovacs's picture

First
there was a 12.5 version on this server
i upgraded it to 2010
after i ununtsalled it
And i tried to install BE 2010 from the latest iso.
But i cant finish the installation bacause of the error.

Peter