Video Screencast Help
Protect Your POS Environment Against Retail Data Breaches. Learn More.

Backup Exec 2010 R3 Drop its transfer rate by 1/3

Created: 05 Oct 2012 • Updated: 16 Oct 2012 | 4 comments
This issue has been solved. See solution.

My Backup Exec suddenly it drop it backup rate to about  1/3 of its orginal, from about 1,240 MB/min to 520 MB/min .

Usually it takes from 8 to 10 hours to complete backup job , as the result of this problem it takes more than 20 hours ..in which while not finishing that backup job ... the next backup job comes.

Discussion Filed Under:

Comments 4 CommentsJump to latest comment

AmolB's picture

Is it only 1 server or 1 backup for which the rate has dropped?

Have you installed latest patches for BE2010 R3, have you pushed updates on the remote servers?

Have you checked alerts tab for any outstanding alerts?

Is there any AV scan running during the backup window?

Have you checked your network performance?

What is the destination device (Disk or Tape)?

If its tape than install latest Symantec drivers for the tape drive.

pkh's picture

Expand your job log and see what resource or stage is slowing down your backup.

Check that there are no other housekeeping/maintenance jobs running when the backup is running.

Lesta G's picture

Just anotehr thing to add to Amol and pkh:

Assuming to Tape, have you cleaned the tape drive recently.

Are the error rates increasing on the tape drive.

is if fibre attached , scsi , or something else?

Regards
Lesta
_____________________________________________________
If this response answers your query, please mark it as a solution

samuelBE's picture

Thank guys for your contribution ,

 

I found out that officeScan Anvtivrus on my server was the problem ... i was not working , after re intalling it 

the problem was solved .. my speed return to it normal 

SOLUTION