Video Screencast Help

Backup Exec 2012 - VMware backup errors

Created: 31 Oct 2012 • Updated: 31 Oct 2012 | 3 comments

Hi,

 

Until recently I have had nothing but successful backups from our VM environment through BE2012, however on monday all but one of my virtual backup jobs failed with the same error;

Backup- Backupserver
Insufficient memory available.

V-79-57344-33858 - A memory allocation request failed. The computer may be running low on virtual memory.

I ran the job again during the day using SGmon to capture debug info and have the following output;

BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.678 [loops]

stream data[DEFAULT] halted: INTERNAL ERROR
BEREMOTE: [10/30/12 15:24:36] [2996]     2012-10-30T15:24:29.678 [ndmp\tpfmt]

FreeFormatEnv( cur_fmt=0 )
BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.678 [loops]

ndmphostbackupengine.cpp (2745)
BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.678 [loops]

Notified data stream 'DEFAULT' has halted.  Reason code : 0x00000003
BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.679 [loops]

data halted: INTERNAL ERROR
BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.679 [ndmp\ndmpcomm]

ERROR: 16 Error: Allocating memory
BENGINE:  [10/30/12 15:24:36] [8324]     2012-10-30T15:24:29.679 [server]

BackupJob::Failed was called for BSD 'VMVCB::\\VirtualCenter\VCGuestVm\(DC)KDC(DC)\vm\Prod Server\Vmserver'
BESERVER: [10/30/12 15:24:29] [5528]

01 Server Configuration: Client removed: 21

We are using BE 2012 SP1a with all updates applied, we are usign ESX 5.0 with all updates applied. Nothing has changed recently to cause this not to work except possibly windows updates on our servers.

 

Backup server;

Windows server 2008 R2

Dual core 2.4 Ghz processor

70Gb Ram

system managed virtual memory

 

Virtual center server;

Windows server 2008 R2

Dual core 2.4 Ghz processor

6Gb Ram

system managed virtual memory

latest BE agent

 

Virtual server being backud up by job;

Windows server 2008 R2

Dual core 3.2Ghz processor (virtual)

6Gb Ram (virtual)

system managed virtual memory

latest vmtools (no VSS writer)

latest BE agent

 

 

Any suggestions appreciated.

 

Regards

 

Adam

Comments 3 CommentsJump to latest comment

VJware's picture

Are these GRT enabled backups ? What sort of storage is being used & do you get the same error when backing up via the remote agent ?

Adam Fearnley's picture

Hi,

 

They are GRT enabled backups, the storage being used to backup is a local disk array setup as RAID 5, and I am using de-duplication storage on this volume.

I haven't tried a backup of the data yet, I can try, but it seems odd that of my 6 different jobs running from the virtual center, 5 of them fail with the error mentioned but one of them work as normal.

I'll try a data backup using the remote agent as you suggested and let you know what happens.

Regards

 

Adam

Adam Fearnley's picture

Update:

I have run a local data backup from the same server that I reffered to in the original post and this works, however at about 1/10th the speed that the virtual server GRT backup was running (before it stopped working!)