Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Backup Exec does not appear to be running on XXXX

Created: 23 Sep 2012 | 4 comments

I got the this message "Backup Exec does not appear to be running on XXXX" when try to login to server using Backup Exec.

It's show that some of the services is not running but when I try to start the services, it's failed.

What else should I do. Please assist on this matter.

Thank you

Comments 4 CommentsJump to latest comment

pkh's picture

Go to Services.  There is a bunch of services with names starting with Backup Exec and a service for the SQL instance BACKUPEXEC.  If they are not started, start the SQL instance and then all the other BE services.

Nik Ghazali Nik Su's picture

SQL instance BACKUPEXEC is started. but still others BE cannot be started. It's show error 1068"

The dependency service or group failed to start.

Any other idea?

Sush...'s picture

Hello Nik,

     Check the Event viewer which will give you the idea about which service is failing to start. Also it will provide the error which is generated when the service fails to start.

Search with that error or else post it here so that we can help.

Thanks,

-Sush...

Hope this piece of Information Helps you... and if it does then mark this response as Solution....!!!

Bond1959's picture

I am having thesame problem , we get "Backup Exec does not appear to be running" Does anybody know

how to fix this ? We really need this resolved. !