Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrades.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

Backup Failed SEPM

Created: 31 Jan 2013 • Updated: 11 Feb 2013 | 9 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi,

When iam trying to take backup os SEPM sever the backup is getting failed and showing error as "backup failed due to database problem. I/O Error connecton Reset" what is that means?

Please help to solve the issue

Enclosed the screen shot

Comments 9 CommentsJump to latest comment

Ashish-Sharma's picture

Hi,

Try to restart Databse service.

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

SOLUTION
Mithun Sanghavi's picture

Hello,

The SEPM services, including the Apache Server must be restarted to resolve this error.

Apparently, when the SEPM services are restarted, it synchronizes with the SQL database again, resolving the problem.

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

pete_4u2002's picture

can you check if the space is available. Actually you need 3X times the hard disk space while restoring.

Ambesh_444's picture

 

Hi, Please let me know?

What Database are you using SQL or Embedded?

If you have installed SEPM with Embedded database then please check

1) When you go to the Services.msc please check if Symantec Embedded Database Service is running or not?

2)And please open the Task Manager, under Processes you will be able to see the dbsrv11.exe, is that running?

 

Run the DbValidator from

Run the Windows Command Prompt (cmd.exe) as Adminstrator, then navigate to:
\Program Files (x86)\Symantec\Symantec Endpoint Protection Manager\Tools\
And run dbvalidator from there.

 

If you have installed SEPM with SQL database:

Check SQL server

Check if the SQL client is running.

Check ODBC connection

 

Thank& Regards,

Ambesh

"Your satisfaction is very important to us. If you find above information helpful or it has resolved your issue. Please don't forget to mark the thread as solved."

Sumit G's picture

Agree on above comment,Restart the DB service and then try again.

Regards

Sumit G.

SebastianZ's picture

Can you check the connection to Database via ODBC?:

http://www.symantec.com/docs/HOWTO55031

Srikanth_Subra's picture

Hi Guys,

Thanks for the replies..i tried restarting the database service now the problem solved.

Thanks & Regards,

 Srikanth.S

"Defeat the Defeat before the Defeat Defeats you"
(Swami Vivekananda)

Sumit G's picture

It great that your issue has been resolved. Kindly mark the solution to helpful comment. Thanks

Regards

Sumit G.

Ambesh_444's picture

Hello Srikanth,

Please let me know which threads help you best.?

 

Thank& Regards,

Ambesh

"Your satisfaction is very important to us. If you find above information helpful or it has resolved your issue. Please don't forget to mark the thread as solved."