Video Screencast Help
Give us your opinion and win with Symantec! Please help us by taking this survey to tell us about your experience with Symantec Connect, so that we can continue to grow and improve.  Take the survey.

Backup Performance drops down during backup

Created: 22 Dec 2013 | 1 comment

Hi there.

I do have a question regarding a Backup Exec 2012 SP3 Installation on Windows 2008 R2 backing up a VMware installation with vSphere 5.1 latest using SAN transport mode on a dedicated iSCSI environment using a EMC VNX with 1-GBit iSCSI on two switches with two isolated subnets to an internal hard drive RAID5 array configured as a dedupe store.

What actually happens now is, that a GRT job starts with a very good performance about 80% of the available network bandwidth but after a while you can see in the network monitor that the bandwidth drops down to 2-6% all of a sudden and does not recover back to a satisfying speed. The job keeps running on that speed till the end what means, that a VM with a TB or more data runs for days.

Anyone here who had or has the same issues?

I first encountered that problem with BE2012 and it keeps showing up till now. Changing the job back to LAN transport starts with the usual 25% of the available network speed but stays there till the end. One strange thing is, that using SAN transport mode with no GRT directly to a SAS tape loader works fine.

Any help would be really appreciated.

Operating Systems:

Comments 1 CommentJump to latest comment

Gurvinder Rait's picture

have you tried the registries mentioned in the technote TECH185691