Video Screencast Help

BackupExec 2012 Deduplication : jobs stay queued

Created: 03 Sep 2012 • Updated: 11 Sep 2012 | 6 comments
This issue has been solved. See solution.

I have a problem with Backup Exec 2012 (SP1A). My jobs won't start anymore, they stay "queued".

 

Debug with SGmon reveals there is a problem mounting a media. I can't find any info on this :

 

PVLSVR:   [03/09/12 11:51:20] [3940]     AdammSession::MountMedia()

            Session = {F3620EDC-4498-461B-A0BF-3B355A00FB4F}

            Library = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Slot = 0000

            Drive = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Media = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Side = 0000

            ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:20] [3940]     PvlSession::MountOverwriteMedia() - mount error ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:20] [3940]     PvlSession::MountOverwriteMedia() - qualified drive SI5010_Deduplication:10 slot 1536
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:21] [3940]     DeviceIo: ndmpConnect: connection=0x000000000BEC00E8 host=S234N4 port=10000
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:21] [3940]     DeviceIo: ndmpConnect: socket=0x93c, local=157.164.190.106:55656, family=2 <-> peer=157.164.190.106:10000, family=2
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:31] [4468]     PvlChanger::MountMedia()

            Session = {031D109E-9B7F-4813-AA1B-6C40E71D2624}

            Library = {C281F1E6-8AF8-49E0-8CB6-8F1B633489BC}, "SI5010_Deduplication"

            Drive = {59807A65-0980-419A-A7C2-FB441112C839}, "SI5010_Deduplication:1"

            Slot = 1574

            Barcode = "OST00001575-4BBEE85E91185ED8"

            ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     PvlDrive::MountMedia()

            Session = {031D109E-9B7F-4813-AA1B-6C40E71D2624}

            Drive = {59807A65-0980-419A-A7C2-FB441112C839}, "SI5010_Deduplication:1"

            Slot = 1574

            ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     AdammSession::MountMedia()

            Session = {031D109E-9B7F-4813-AA1B-6C40E71D2624}

            Library = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Slot = 0000

            Drive = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Media = {00000000-0000-0000-0000-000000000000}, ""

            Side = 0000

            ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     PvlSession::MountOverwriteMedia() - mount error ERROR = 0xE0008214 (E_CHG_SOURCE_ELEMENT_EMPTY)
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     PvlSession::MountOverwriteMedia() - qualified drive SI5010_Deduplication:8 slot 1574
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     DeviceIo: ndmpConnect: connection=0x000000000BEC0018 host=S113N1 port=10000
PVLSVR:   [03/09/12 11:51:32] [4468]     DeviceIo: ndmpConnect: socket=0x760, local=157.164.190.106:55683, family=2 <-> peer=157.164.190.106:10000, family=2
PVLSVR:   [03/09/12 11:52:08] [3940]     AdammSession::MountMedia()

            Session = {F3620EDC-4498-461B-A0BF-3B355A00FB4F}

            Drive = {9C681755-E40A-4294-A30B-DB0196DA915C}

            Slot = 1536

            Side = 0000

Comments 6 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

...any pending alerts?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Patwij@Backupexec2012's picture

No, the job just stays queued forever (after 10 hours i canceled them)

Patwij@Backupexec2012's picture

I have run an inventory on de deduplication storage, there are some media with problems. The two media (1536 and 1574) that are being tried to mount in my previous posting do have problems.

 

....

 

1534 OST00001535-4BBEE85E91185ED8 OST00001535-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1535 OST00001536-4BBEE85E91185ED8 OST00001536-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1536 OST00001537-4BBEE85E91185ED8 OST00001537-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1537 OST00001538-4BBEE85E91185ED8 OST00001538-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1538 OST00001539-4BBEE85E91185ED8 OST00001539-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1539 OST00001540-4BBEE85E91185ED8 OST00001540-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1540 OST00001541-4BBEE85E91185ED8 OST00001541-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1541 OST00001542-4BBEE85E91185ED8 OST00001542-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1542 OST00001543-4BBEE85E91185ED8 OST00001543-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8

...

 

 

1570 OST00001571-4BBEE85E91185ED8 OST00001571-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1571 OST00001572-4BBEE85E91185ED8 OST00001572-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1572 OST00001573-4BBEE85E91185ED8 OST00001573-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1573 OST00001574-4BBEE85E91185ED8 OST00001574-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1574 OST00001575-4BBEE85E91185ED8 OST00001575-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1575 OST00001576-4BBEE85E91185ED8 OST00001576-4BBEE85E91185ED8 0xe000e006 SI5010_Deduplication:8
1576 OST00001577-4BBEE85E91185ED8 OST00001577-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8
1577 OST00001578-4BBEE85E91185ED8 OST00001578-4BBEE85E91185ED8 WORM SI5010_Deduplication:8

 

CraigV's picture

...have you tried to repair your BEDB? Anything under the Alerts tab showing issues?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Patwij@Backupexec2012's picture

Yes i did an database repair and rebuild indices with BEutility.

I also installed the latest updates, 189571 and 180964

Patwij@Backupexec2012's picture

After deleting the backup sets containing the bad tapes and the cleanup task ran everything went back to normal.

I think it was trying to overwrite every bad tape which took a lot of time (+- 2 hours each time loading a tape).

Seems like a bug to me.

SOLUTION