Video Screencast Help

Basic connection between Deployment sever with Deployment Linux agent

Created: 27 Jan 2014 • Updated: 03 Feb 2014 | 6 comments
This issue has been solved. See solution.

This is the first time I am using the Symantec Altiris Deployment Solution.

I download and installed the trialware Dell_3_2 MR2 deployment solution and also installed the SQL 2008 database on a Windows server 2008 R2 server. I launched the deployment console (version 6.9 SP5). Then I downloaded and installed a Dell server with Linux deployment agent (altiris-adlagent-2.6-86.x86_64.bin) and modified the Adlagent.conf and started the deployment agent. I used the IP address and ping them both correctly.

Unfortunately, the Linux server never shown on the deployment console. Did the client ever connected to the deployment server? I most missed something?

I tried to look for more information at the Linux client and the directory under altiris only shown deployment only. I can not find any log file or anything else to helpme to debug. Any suggestions? Thank you.

Operating Systems:

Comments 6 CommentsJump to latest comment

SK's picture

Please review pages 38 & 39 of "Altiris™ Deployment Solution 6.9 SP5 from Symantec User Guide" (http://www.symantec.com/docs/DOC3961), as they cover the exact steps required to install the adlagent.

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.

SOLUTION
r_wu_00's picture

Thank you for your suggestion. I did follow the step-by-step instruction to install the Linux agent onto the client server twice but the deployment console were not able to show the new managed computer. I did try to enter the new computer from the deployment console directly, but it always shown a greyout compuet icon before the name. I don't believe the deployment server is actively managing the newly defined the computer. Do I need to setup anything else at the client side?

SK's picture

Does the Linux machine have a firewall that is blocking the adlagent?

Does the DS successfully manage Windows machines?

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.

r_wu_00's picture

Thank you for helping. I don't have the firewall setup on either the Linux server or the deployment server.

By the way my Linux server is a Dell R720, colud that be the problem for Deployment Solution 6.9 SP5? The list for the supporting server didn't include R720.

I don't have a Windows client at this point.

r_wu_00's picture

My problem was resoved.  My Linux server was using RedHat6.5 which was not listed as support OSs for DS 6.9 SP5. I reload the OS with Redhat 5.10 and the server did show on the deployment console.I can move on now.

Thanks!

SK's picture

Thank you for the feedback.  Please mark this post as solved.

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.