Video Screencast Help
Symantec Appoints Michael A. Brown CEO. Learn more.

Cannot delete LUSETUP because it is in use by another person or program

Created: 24 Nov 2011 | 5 comments

Hello,

So here is the current problem I am having. I have an old version of Symantec Antivirus version 10.x setup files sitting in a folder on my domain controller running Windows Server 03 R2. We havent used this version for years and are currently running Endpoint protection 12.1 with the manager on a completely different server. I was cleaning up the uneeded files on the domain controller but just cannot delete LUSETUP.EXE because Windows is telling me it is in use. Under computer management, I can see that the file is not open, it is not running as a service on the server, and any freeware file unlock application I use tells me the file is ok to delete, but WINDOWS just won't let me. I don't want to have to reboot the server just to delete this file, but I also don't want a useless folder sitting on my server with a single useless file in it. We have close to 1000 computers on our network and is it possible that one of those machines has the process locked? Does anyone know a way to force delete this file? Any help would be greatly appriciated.

Comments 5 CommentsJump to latest comment

mon_raralio's picture

Hi bmuscotty88, welcome to the forums. Do you still remember the last state of the SAV client before now. I'm assuming that this is a SAV client that is in a 2k3 server. Check if there are LiveUpdate services installed and if they are started, stop them. Also check the Add/Remove programs for any LiveUpdate entries. When you migrated to SEP, some SAV clients may have not been uninstalled and may have 2 different AV or at the very least 2 LiveUpdate versions installed. You can uninstall the LiveUpdate without rebooting. You could also request for the CleanWipe Tool from Symantec Support. Although this would require a reboot, and I recommend that you do this during off-peak hours.

Cheers.

“Your most unhappy customers are your greatest source of learning.”

bmuscotty88's picture

Thank you for the quick reply. I will check these next time I get a chance. Happy Thanksgiving

Ajit Jha's picture

See wether LUALL.Exe is not running in process

Regard's

Ajit Jha

Technical Consultant

ASC & STS

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

You can use the Unlocker (This is a Third party software and not supported by Symantec)

OR

Start the machine in Safe mode and delete the same.

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

la_ripper's picture

Have  u checked if you have liveupdate installed in control panel ?

 

Don't forget to mark your thread as 'solved'  or vote with the answer that best helped you!