Video Screencast Help

CASO and MMS

Created: 20 Nov 2013 • Updated: 29 Nov 2013 | 14 comments
This issue has been solved. See solution.

Hello, folks.

I have an issue.

I have made one Backup Exec 2012 Server as a managed BE server.

But on the CAS side MMS is offline.

All needed ports are open.

What i should do then? Thanks in advanse.

1_0.jpg

 

Operating Systems:

Comments 14 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi,

 

1. Try removing the MMS from the CASO and then re-adding it. Where are you storing your Catalog/device information when setting this up?

2. In the settings for your MMS on the CASO itself you should be able to set the connection speed (you could in previous versions of BE) and how it should be updated. Set it for the lowest setting possible, (EDIT) and the updates to be sent through less-often.

3. ...and make sure the services are all started up on the MMS.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Rustam_sh's picture

Thans, CraigV.

I've made all these steps:

First off all i uninstalled MMS from CAS, restarted all services, then i've made an installation a new MMS (Install oprions and licenses). Second part i set custom speed connection, left them by default. And finished by restarting services on CAS an MMC both. But it didn't helped. At this moment MMS is online, but managed BE server and devices are offline.

CraigV's picture

...are the patch levels of the MMS and CASO the same?

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Rustam_sh's picture

CraigV, what do you mean exactly?

If you are asking about updates, both servers are up to date.

Thanks for you help! :)

I have this status at this moment:

333.jpg

 

 

CraigV's picture

...can't see that embedded pic at all...

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

CraigV's picture

Thanks...are all of the services on the MMS started up?

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Rustam_sh's picture

Yes they are! May it happen because we have different domain admin accounts on CAS and MMS?

CraigV's picture

Aha...check my article below. It hasn't been updated for BE 2012, but the concepts behind it should still be valid.

You should just find the relevant section in BE 2012 to make the changes.

https://www-secure.symantec.com/connect/articles/howto-how-manage-server-another-domain-your-caso-server

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Rustam_sh's picture

No, we have the same domain, but different accounts.

I mean that CAS X\Y and MMS X\Z

CraigV's picture

OK, understood. So that is most likely your issue. Ideally the Backup Exec account is a Domain Admin account, and this becomes the BESA (Backup Exec Service Account). The BESA gets used on every Backup Exec server. Essentially you now have 2 accounts to manage which makes no sense (no offence here!).

Change the MMS's service account to the account used by the CASO (You can use BEutilit.exe for this) and then try again. I'd suggest removing the MMS from the CASO first, changing the account to that of the CASO, and then adding it back to the CASO.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Rustam_sh's picture

CraigV.

I passed all steps that you suggested, but it is very strange because it didn't helped.

We made one account for CASO and MMS and this account is running all services and jobs on both servers. But MMS is still offline. May it be because i desided to make MMS as a Localy managed Backupexec Server.  And another one thing, our system adminisrator dont want to make BE administrator account as a domain administrtor account.

 

Thanks.

CraigV's picture

I think that is your problem. If the MMS is not pointed to the CASO and not made a managed server as a result, then the CASO will not see that server at all.

Also, best practice is to use a domain admin account for the BESA.

Again...if your remote server is not an MMS, and not attached the CASO, CASO will not see or manage it.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

SOLUTION