Video Screencast Help

Client SEP 11 Unmanage but client Connect To the Management Server

Created: 11 Nov 2013 • Updated: 06 Dec 2013 | 12 comments
This issue has been solved. See solution.

Dear all,

I have some problem in sep 11, there are some unmanage client detected in sep console, but the unmanaged client is connected to the management server. I've done sylink order to manage sep client  success but client still unmanage on sep console.

anyone help me solve this problem

I have included a screen capture

Operating Systems:

Comments 12 CommentsJump to latest comment

James007's picture

Try to delete hardware ID and follow this steps

 

 

Copy "C:\Unmanaged_to_Managed\syslink.xml" "C:\Program Files\Symantec\Symantec Endpoint Protection"

 

 

*****Script for Delete Sephwid.xml file for common folder*****

cd\

cd C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\HWID

del sephwid.xml

Cd\

 

*****Delete hardwareID for registry*****

 

reg delete "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Symantec\Symantec Endpoint Protection\SMC\SYLINK\SyLink" /v HardwareID /f

https://www-secure.symantec.com/connect/downloads/script-convert-unmanaged-system-managed-system

Chetan Savade's picture

Hi,

Thank you for posting in Symantec community.

Could you please share the SEPM and SEP client version details? Is it SEP 11 RU5?

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

Chetan Savade's picture

Hi,

As per SEP 11 RU7 MP3 fix notes there is one fix releated to mentioned issue.

Unmanaged client appears in the Symantec Endpoint Protection Manager console
Fix ID:
2800124
Symptom: When you create and deploy a client installation package using the default group policy settings but with the Use Group Communication Settings setting turned off, an unmanaged client is installed.
Solution: Fixed an issue to remove the location-level communication settings in the exported package.

Reference: New fixes for Symantec Endpoint Protection 11 and Symantec Network Access Control 11

http://www.symantec.com/docs/TECH103087

 

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

Beppe's picture

Hello,

in the screenshot about your search for unmanaged clients, you can read that the client has not been found as "unmanaged" but as "unknown", it is not the same, hence the issue here is "a managed client is not shown/found in the console".

If as SEP agent is "online" but you don't see it in the console, most common reasons are:

1) the SEP agent is in user mode and your client view is not set to show users

=> try to view/search SEP agents in user mode

2) the hardware ID of that SEP agent is duplicate (did you clone that system?)

=> reset the hardware as explained in a previous post

 

Regards,

Giuseppe

ariady2004's picture

Hii beppe,

My my client is cloning system for the laptop, But server is vm machine. can u post a guide for your solution

 

Thanks,

Helmy

James007's picture

Check this

Configuring Symantec Endpoint Protection client for deployment as part of a drive image

http://www.symantec.com/business/support/index?pag...

SOLUTION
Chetan Savade's picture

Check this also

How to prepare a Symantec Endpoint Protection 12.1 client for cloning

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO54706

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

ariady2004's picture

Hii james & chetan,

Thanks for update, but I have not done this solution for a few weeks because the customer is busy, I will update a few weeks

Regards,

Helmy

ariady2004's picture

Hii all,

 

Thanks for support, missing client already signed on sep console

but how to search for the missing client because HWID wink, Anyone Help my