Video Screencast Help

Clients showing offline in SEPM

Created: 09 Feb 2014 • Updated: 18 Apr 2014 | 9 comments
This issue has been solved. See solution.

I have 1.8Lac machines in our enviornment and today when i checked the SEPM home page it showing 1.57Lacs machines as offline including most of the GUPs.

Any idea how suddenly this haapened? All the SEPM services are up and running, i have restarted them once.

On the client side also it is showing as offline, so no reporting issue it looks like, somehting else. Please provide some solution ASAP, this is critical.

Operating Systems:

Comments 9 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

Did you just restart the SEPM services? It may take some time for them to check in. If you go to an affected client, right click the SEP icon in the task tray and force it to check in. Does it show a green dot?

Symantec Endpoint Protection Manager 12.1 Communication Troubleshooting

Otherwise you can enable sylink debugging on an affected client

How to enable Sylink debugging for the Symantec Endpoint Protection 11.x and 12.1 client in the Windows Registry

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

James007's picture

Hi,

Please Check network side any firewall ports are blocked ?

You can telenet sep client to server port 8014 ?

pete_4u2002's picture

does the client shows green dot and communicating to the same SEPM?

 

SEP_Trainee's picture

I have restarted the SEPM services 2hrs back and still no improvement, clients are not showing green dots.

Ports and all are opened. The other 23K machines are updated from SEPM  only so no issues with network and all. Please suggest some ideas.

.Brian's picture

Had something changed on the SEPM?

Did you enable sylink debugging on a client to see the communication.

DId you try the link I posted above in regards to troubleshooting?

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

James007's picture

are you able to telnet port 8014 ? 23 k are available same network ?

Did you try restart sepm server ?

try to only one or two client replace sylink.xml for testing purpose

AJ_01's picture

What is the communication setting?

Run the update content on one of client group forcefully.

Regard

AJ

SEP_Trainee's picture

Issue resolved. One of my SEPM server ran out of disk space. Thank you all for the Suggestions.

SOLUTION