Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

configure to backup data in san

Created: 04 Nov 2012 • Updated: 23 Nov 2012 | 6 comments
This issue has been solved. See solution.

I am setting Symantec Backup Exec 2010R3.

My BackupServer is connecting SAN and Ethernet. Backup Server is Physical server , not Virtual server.
and FileServer is running on the VMware(as a virtual server ) and the vmdk and FileServer's data are stored on the SAN storage.

I want to backup Fileserver's data via SAN.

How can I configure Backup exec job ?
If I make Backup exec job to backup , by default backup exec backup via SAN without any specific checking option ?
please let me know how to configure Backup via SAN ?

Comments 6 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi m_va,

Follow the TN below in order to configure SAN Transport Mode during  your backup:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH155831

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

SOLUTION
m_va's picture

thanks

and if i get it right ihave too present my luns to BE server!

unfortunately there is a problem that i  have 2 lun which presented to physical servers and i cant present these luns to BE server (for security reasons).

how could i backup these data???

CraigV's picture

If you were able to do snapshots on your SAN and present the snapshots to the media server you might be able to do it this way.

Unfortunately for SAN Transport Mode to work you need to be able to access the VMFS volumes directly.

Otherwise you can only backup the VMs using the RAWS agents and this goes via the LAN.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

m_va's picture

buudy 

these 2 luns presented to physycal server (not vmware)

does it works the same way as you mentioned for vmfs?or is threre a way to backup data without presentig?

thanks

CraigV's picture

Did you read the TN? Doesn't matter what you backup too...your media server needs to have the VM LUNs presented and mounted to it in order to use SAN Transport Mode.

If you don't present the LUNs, then your only option is to use a normal RAWS backup across the LAN...no SAN is therefore involved.

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Backup_Exec's picture

edited

Sameer

Don't forget to give a "Thumbs Up" or Mark as "Solution" if someones advice has helped you.