Video Screencast Help

Dedupe storage disappear once a MMS joined a CAS

Created: 24 Jun 2013 • Updated: 02 Jul 2013 | 2 comments
This issue has been solved. See solution.

I was going to open a support case, but then I found this:

It said it was a known issue and last updated on 2011. Is there any patch or hotfix for this? I already tried removed MMS and restart all BE services.

Now when I try to recreate the dedupe storage (on MMS) with any name, even deleted the old folder, still gave me the same error: dedupe storage with the same name already exists??

Some background: I had two 3600 appliances setup as CAS+MMS. I factory reset the MMS (without first remove it from CAS). Then re-join the MMS to CAS. Then the dedupe storage on the MMS disappear! And now I cannot create ANY dedupe storge on it, whatever name I gave it. I read some article on this forum that someone edit the BEDB tables to remove the "ghost" dedupe device. But is there a more standard way to fix it?


Comments 2 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

...that TN relates to BE 2010. Best to check the Known Issues section below for BE 2012:

Also make sure you're running BE 2012 SP1a and any subsequent patches to make sure you're covered there.

Also, if the BEDB needs to be edited, rather log a call for a Symantec engineer to check this out.


Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

Joseph Lai's picture


Just to update the status here. I logged a case with Symantec support and send them the BEDB for them to fix it.