Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Deploy Error at client Error 1920 (SepMasterService) failed to start

Created: 25 Oct 2012 • Updated: 09 Nov 2012 | 5 comments
This issue has been solved. See solution.

When I tried to deploy SEP 12 at client, I got this error 

Error 1920 (SepMasterService) failed to start

 

And in SEP Manager I had this

Please give some solutions for this case.

Thanks a lots!

Comments 5 CommentsJump to latest comment

Ashish-Sharma's picture
 
It probably means that the client installation failed. Right click on the client symbol, click "Edit Properties",  and see if there is a error message ("Deployment status" etc.).

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/symantec-endpoint-protection-v-1211000157-client-status-icons

 

Error at client Error 1920 (SepMasterService) failed to start

Check this

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH187151

Check this thread

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/failed-start-0

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

.Brian's picture

It essentially means the deployment failed. Can you post SEP_INST.log? It is located in %temp% directory.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

The down arrow indicates a client deployment, the red X indicates an error.

If you double click the client, you should be able to see the "Deployment Message" towards the bottom of the properties pane, that should tell you the issue.

Check these Threads:

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/sep-121-client-status-icon

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/definition-icon-sepm-client-list

Secondly, In reference to the "Error 1920 (SepMasterService) failed to start", check these Articles:

SEP installation issue Error 1920 (SepMasterService) failed to start

http://www.symantec.com/docs/TECH187151

When upgrading the SEPM from version 12.1 to version 12.1 RU1, the following error appears "Error 1920. Service W3SVC (W3SVC) failed to start.

http://www.symantec.com/docs/TECH175156

and

Check these Threads with similar issue - 

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/symantec-installation-error-1920

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/error-1920-0

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/sep-client-installation-error-message

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

SOLUTION
Ashish-Sharma's picture

HI,

Do you have received your answer ?

Thanks In Advance

Ashish Sharma

 

 

Chetan Savade's picture

Hi,

Could you please confirm SEP client version?

If possible please post SEP_INST.log

Check this article as well

When upgrading the SEPM from version 12.1 to version 12.1 RU1, the following error appears "Error 1920. Service W3SVC (W3SVC) failed to start.

http://www.symantec.com/docs/TECH175156

 

Chetan Savade
Sr.Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<