Video Screencast Help

Does Symantec Power Eraser work in Safe Mode

Created: 17 Dec 2010 | 8 comments

Hello,

Does Symantec Power Eraser v1.0.4040 work in Safe Mode?

When I try to run Power Eraser in Safe Mode with "Add bootlog rootkit analysis (requires reboot)", the system reboots back to normal mode and Power Eraser never runs.

If I press F8 while rebooting, I am able to select Save Mode BUT, Power Eraser doesn't run automatically. Instead I have to launch Symantec Power Eraser manually, then I get the same prompt, giving me the option to "Add bootlog rootkit analysis (requires reboot)"

Please help.

Comments 8 CommentsJump to latest comment

RSASKA's picture

By the way, I'm running Power Eraser in normal mode with the bootlog rootkit analysis option and when the computer re-booted to normal mode, it resumed running (rather than having to manually start Power Eraser)

The Enemy's greatest fear is that you'll discover who you really are, what you're really worth, and where you're headed.

 

.Brian's picture

It will but you need to make sure you have a network connection otherwise it will not work. Having a network connection is the key.

You need to go in msconfig and check the option for /safeboot

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

RSASKA's picture

I logged in as Administrator, went to MSCONFIG, checked Safeboot, checked Networking and keep getting an error that I am not allowed to do this, try logging in as Administrator.

When I restart the machine, it restarts in safe mode. However, I still have the same issue of Power Eraser not running automatically after I automatically rebooted.

The Enemy's greatest fear is that you'll discover who you really are, what you're really worth, and where you're headed.

 

.Brian's picture

It certainly could be a bug. I have not tested very often but will when I get back in the office.

You may want to consider opening a case with support.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Pawel Lakomski's picture

I will be able to test it on Monday only :( But I will let you know.

--

Cheers,

Symantec Technical Specialist
Symantec Certified Specialist
MCP & MCITP
Cisco Certified Network Associate
Citrix Certified Administrator

 

teiva-boy's picture

Does one need to run this tool in SafeMode for it to work effectively?

I have not needed to, and it's cleaned out files for me just fine.  I disable system restore, run the tool, reboot as it tells me to.  Thats it.  Not that I'm doing it right or wrong, just curious...

There is an online portal, save yourself the long hold times. Create ticket online, then call in with ticket # in hand :-) http://mysupport.symantec.com "We backup data to restore, we don't backup data just to back it up."

.Brian's picture

Depends.

The new System Tool 20011 FakeAV shuts down legit programs after it executes. I could get nothing to work other than Process Explorer. Of course I was able to kill the malicious processes. I thought this was weird since the malware went thru all that trouble to kill applications but it lets Proc Explorer run....

But when Power Eraser was run while 2011 was running, it basically just sat there churning but never actually did anything...Finally I got an error, rebooted, and 2011 was still there.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

RSASKA's picture

I opened a ticket and the tech is researching it. Please let me know your feedback as well.

The Enemy's greatest fear is that you'll discover who you really are, what you're really worth, and where you're headed.