Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Duplicate to tape fails for one server

Created: 15 Oct 2012 | 17 comments

Hello

I have a verry weird issue. When I make a GRT backup of a virtual SQL server (backup through Host CSV cluster server) to disk, the Job ends succesfully. When I duplicate this backup sets to a tape, the jobs fails with a catalog error.

When I duplicate to a disk, the job completes succesfully.

When I make a backup of a virtual SQL server with GRT Disabled (backup through Host CSV cluster server) to disk, the Job ends succesfully and the duplicate, runs succesfully.

So briefly:

  • GRT backup to Disk = OK; Duplicate to Tape = NOK
  • GRT backup to Disk = OK; Duplicate to Disk = OK
  • Non GRT backup to disk = OK; Duplicate to Tape = OK

Any ideas?

Comments 17 CommentsJump to latest comment

ArulPrasad's picture

could you post the below information added to this..

Backup exec version:

Error message from Job log

Also Are you running a manual Duplicate or is it part of a chained job?

Arul

ApieBe's picture

Backup exec 2012 sp1a;

It is part of a chained job, but even a manual duplication fails.

Job Completion Status
Job ended: zaterdag 13 oktober 2012 at 10:52:24
Completed status: Failed
Final error: 0xe0000904 - An error occurred while retrieving catalog information.
Final error category: Backup Media Errors

For additional information regarding this error refer to link V-79-57344-2308

Errors
Click an error below to locate it in the job log

Duplicate
Catalog Error

CraigV's picture

Hi,

Seems you have opened yet another query around this issue, as per your discussion below:

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/catalog-error-one-particular-sever

I will hit the support flag on this, but if you have a support contract in place with Symantec, open up a call with them and post back with a solution if they have helped you!

THanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ArulPrasad's picture

try the Backup to tape directly ..

as I can see al the test has been to Disk...

and is the Catalog folder is it compressed.

Let me know how the test goes

Arul

ApieBe's picture

what do you mean with catalog folder compressed?

ApieBe's picture

My backup to tape finished succesfully.

But in the restore section, I cannot find my sharepoint databases.

CraigV's picture

Are you using the Sharepoint agent or the SQL agent to backup the Sharepoint DBs?

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ApieBe's picture

I have a sharepoint agent and a sql agent.

Beside of that i have a virtual server with sharepoint installed and a virtual server with sql installed.

I have installed an agent on both servers.

CraigV's picture

As in: is the volume that your Catalogs folder is located on compressed or not...

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ApieBe's picture

negative. I never user compression of windows ;-)

I launched a backup to tape with GRT enabled

ArulPrasad's picture

ok post the results of the Tape job.. with GRT enabled...

Arul

ApieBe's picture

sorry  I didn't rely the update, but now he cannot see my farm anymore

ApieBe's picture

I know you would like to have the log, but even copy pas semms to be havy.

In the mean time I didi some additional tests:

  • If I backup my virtual Sharepoint and virtual sql server through the parent server (Hyper-V R2), I have the following issue:
    • Backup to Disk with GRT => OK; Duplicate to Tape (linked job) => NOK the sql server is not duplicated;
    • Backup to Disk with GRT => OK; Duplicate to Tape (manual job) => NOK the sql server is not duplicated;
    • Backup to Disk with GRT => OK; Duplicate to Disk (linked job) => OK;
    • Backup to Tape with GRT => OK; Duplicate to Disk (manual job) => NOK the sql server is not duplicated;
    • Backup to Tape with GRT => OK; Duplicate to Disk (linked job) => NOK the sql server is not duplicated.
CraigV's picture

Uninstall the Sharepoint agent from the media server and then reinstall it.

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

ApieBe's picture

The job log is quit big.

I will try to upload it.

ApieBe's picture

Update

Backup directly to tape = ok

Duplicate tape to disk = NOK