Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Enterprise vault option not showing in Outlook 2007

Created: 14 Nov 2012 | 19 comments

One of our user is enabled for archiving and he is able to vault or unvault emails without any problem. He left the company and his mailbox is set to hide from globall address book. 

Now we reenabled that option to move all of his unarchived emails to enterprise vault. configuring his mailbox in another machine will show only the search option, the vault and unvault options are not appearing up. For test if I configuring my mailbox on that machine, both the option are visible.

Please help me to get those options

EV Logs

14/11/2012 10:05:45.006[3804]: PST Import not started since the mailbox is either not Enabled or not a Primary User
14/11/2012 10:05:45.010[3804]: Installed Outlook preview pane registry keys fix for Outlook V12
14/11/2012 10:05:45.011[3804]: Installed Outlook ForceFormReload registry key fix for Outlook under 12.0
14/11/2012 10:05:45.011[3804]: Set SharedFolderScript = 1
14/11/2012 10:05:45.011[3804]: Set PublicFolderScript = 1
14/11/2012 10:05:45.015[3804]: Vault Cache is only available when Outlook is connected to an offline mailbox store.
14/11/2012 10:06:05.218[5044]: 
14/11/2012 10:06:30.320[3804]: Enterprise Vault desktop exited successfully
14/11/2012 10:06:30.320[3804]: Log file closed.

Comments 19 CommentsJump to latest comment

ZeRoC00L's picture

Did you enable this registry key on the EV server to process those hideen mailboxes?

HKLM\Software\KVS\Enterprise Vault\Agents
ProcessHiddenMailboxes 1

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

Raj_Kumar's picture

I can't see the regisktry key ProcessHiddenMailboxes in that location

ZeRoC00L's picture

You will have to create that key, othewise hidden mailboxes will not be processed.

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO31974

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

Raj_Kumar's picture

When comparing the logs with the outlook profile having vault and unvault options available and not available

EV Options available logs shows MAILBOXSTATE = 1

EV Options not available logs shows MAILBOXSTATE = 2

No other difference.

ZeRoC00L's picture

MbxArchivingState

 
1 = ENABLED
2 = DISABLED
 

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

CareFreeX's picture

I agree, " mailbox in another machine will show only the search option, the vault and unvault options are not appearing up" is default behavior for disable mailbox.

Raj_Kumar's picture

If I click on the Enable Mailbox Option and select the server and search for the mailboxes that are not enabled for Archiving. it is not showing any mailboxes, searching using alias or display name not showing any results.

I feel like it is already enabled that why it is not showing while enabling archiving.

Can you help me know, how i can confirm whether it is enabled for archiving or not?

ZeRoC00L's picture

Hidden mailboxes are not shown in the wizard you mention.

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=HOWTO37769

Did you already create the registry key I mentioned above ?

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

CareFreeX's picture

You can simply use the disable mailbox options to confirm your thought. If user is still hidden from GAL then check "MbxExchangeState" is set to 0 in ExchangeMailboEntry table.

http://www.symantec.com/business/support/index?pag...

Raj_Kumar's picture

Hide From Exchange Address List is not enabled for that mailbox. So I dont think the above mentioned steps to ProcessHiddenMailboxes is not required.

We are having more than 1000 hidden Mailboxes and enabling this option will enable archive option for all those mailboxes.

Our Provisioning option is set to enable archive option for all the mailboxes in exchange organization.

I tried to disable the archive option, it is not at all showing any mailboxes to disable. Also, If I add the affected mailbox as a additional mailbox and vaulting an email fom the additional mailbox is successfull

ZeRoC00L's picture

Is the AD Account of this specific mailbox/user disabled ?

By default, Enterprise Vault (EV) does not synchronize mailboxes associated with disabled AD accounts. See:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH76587

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

Raj_Kumar's picture

AD is account for that user is not disabled in my case. I have two exchange 2010 servers, while enable or disabling an archiving option, the first server shows all the mailboxes that are enabled... If I connect to second server it is not showing any result for both enabling and disabling

I thought of disabling and re enabling the mailbox for the affected users, but no luck, becuase of that affected users mailbox is available on second server

ZeRoC00L's picture

Did you create an Enterprise Vault system mailbox for the second Exchange server ?

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

ZeRoC00L's picture

Check the archiving tasks, on the Settings tab you can find a system mailbox setting.

Make sure for each server a uniqe mailbox (located on that specific server) is used.

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

Raj_Kumar's picture

Both the servers are having a mailbox assigned in system mailbox

Raj_Kumar's picture

Thank you for helping me.. still in need of your advice to resolve the issue

Let me summarize the current environment...

2 Mailbox Servers(Server1 & Server2) with 1 database on each servers ( DB1 on Server1 and DB2 on Server2)

Mailbox Archiving Task for Server1 has the targets set to DB1 and DB2, thats why i'm not getting the list of mailboxes that are to be enabled\disabled. Am I right?

Even selecting the Server1 for enabling or disabling the archiving option, will not show the mailbox is both the options.

But If I click on Exchange Mailbox on the Archives option, I can see that mailbox over there. Is that available there because of.. it was enabled for archiving previously?(before the hide from GAL )

Help me know how can I confirm whether it is enabled\disable for archiving and how to get the vault and unvault option for that user.

CareFreeX's picture

So, user is NOT hidden from GAL? Are you saying you are not seeing ANY of the mailboxes or just the problem mailbox wizard/task? Is archiving working? 

I would check the DB records mentioned above (MbxArchivingState, MbxExchangeState) and post back the entries of working and non working user. Based on that, you can decide the next action

Raj_Kumar's picture

Yes. User is not hidden from GAL. I'm not able to see the problematic mailbox in both the Enable and disable archiving option.

However, if I connect that problematic mailbox as a additional mailbox and archive something gets archived in that problematic mailbox.

Client log for affected users attached for refference

---------------------------------------------------------------

15/11/2012 12:45:58.256[7000]: Contents of Desktop Settings:
15/11/2012 12:45:58.256[7000]:     ;MAILBOX; = Rajkumar.admin
15/11/2012 12:45:58.257[7000]:     ;SERVER; = owa.intra.Company.local
15/11/2012 12:45:58.257[7000]:     ADDALLEVSERVERS = 0
15/11/2012 12:45:58.257[7000]:     ADDSERVERTOINTRANETZONE = EVSSERVER;EVSSERVER.intra.Company.local;Kvsarchive;kvssite;Kvsarchive.intra.Company.local;kvssite.intra.Company.local;
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ALLOWSCRIPTPUBLICFOLDERS = 1
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ALLOWSCRIPTSHAREDFOLDERS = 1
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ARCHIVEDELITEMSFOLDER = 0
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ARCHIVEEXPLORERBTNVISIBLE = 1
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ARCHIVEMANAGEDFOLDERS = 1
15/11/2012 12:45:58.258[7000]:     ARCHIVEONLYWITHATTACH = 0
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     ARCHIVESETTINGSLOCKED = 1
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     AUTODELETEIECACHE = 2
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     AUTOREENABLE = 2
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     BYPASSLOCALPROXY = 0
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     CANCELBTNVISIBLE = 0
15/11/2012 12:45:58.259[7000]:     DEFAULTARCHIVEID = 14123925B6CE35D4C8A85EC9E28AC84621110000kvssite
15/11/2012 12:45:58.260[7000]:     DEFAULTDOUBLECLICKVIEW = 0
15/11/2012 12:45:58.260[7000]:     DEFAULTRETENTIONCATEGORYID = 1F8A9424B0DEBE14CB5C542BA54596D4A1b10000kvssite
15/11/2012 12:45:58.260[7000]:     DEFAULTWEBAPPURL = http://kvsarchive.intra.Company.local/EnterpriseVault
15/11/2012 12:45:58.260[7000]:     DELETEORIGINALITEM = 1
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     DEPLOYFORMSLOCALLY = 2
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     DISABLEPUBLICFOLDEROPS = 1
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     EVSERVERS = kvsarchive.intra.Company.local;EVSSERVER;
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     INACTIVITYPERIOD = 12
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     INACTIVITYPERIODUNITS = 1
15/11/2012 12:45:58.261[7000]:     LARGEITEMSSIZEKB = 1024
15/11/2012 12:45:58.262[7000]:     LOCALISEDRESOURCES = C:\Program Files (x86)\Enterprise Vault\EVClient\Valkyrie.dll
15/11/2012 12:45:58.262[7000]:     MAILBOXDN = /o=Company/ou=First Administrative Group/cn=Recipients/cn=User.Name
15/11/2012 12:45:58.262[7000]:     MAILBOXPROPERTIESVISIBLE = 0
15/11/2012 12:45:58.262[7000]:     MAILBOXSERVER = EXCHANGESERVER
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MAILBOXSTATE = 2
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MAILBOXTYPE = PrimaryUser
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MANAGEDFOLDERHANDLING = 1
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MARKPSTS = 1
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MINAGEPERIOD = 9
15/11/2012 12:45:58.263[7000]:     MINAGEPERIODUNITS = 1
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OVENABLED = 0
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OVMESSAGECLASSINCLUDE = IPM.Post*;IPM.Note*;IPM.Document*;
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OVSETUPWIZARD = 0
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OVSTARTDOWNLOADBTNVISIBLE = 1
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OVWDSAUTOENABLE = 0
15/11/2012 12:45:58.264[7000]:     OWA2003CANCELFROMCONTEXTMENU = 0
15/11/2012 12:45:58.265[7000]:     OWA2003CANCELFROMTOOLBAR = 0
15/11/2012 12:45:58.265[7000]:     OWAWEBAPPURL = http://kvsarchive.intra.Company.local/EnterpriseVault
15/11/2012 12:45:58.265[7000]:     PFINACTIVITYPERIOD = 1
15/11/2012 12:45:58.265[7000]:     PFINACTIVITYPERIODUNITS = 0
15/11/2012 12:45:58.265[7000]:     PFLARGEITEMSSIZEKB = 10240
15/11/2012 12:45:58.266[7000]:     PFMINAGEPERIOD = 1
15/11/2012 12:45:58.266[7000]:     PFMINAGEPERIODUNITS = 0
15/11/2012 12:45:58.266[7000]:     PFUSELARGEITEMSSIZE = 0
15/11/2012 12:45:58.266[7000]:     POLICYENTRYID = 13BF74093524FF14B86024F7EBC048E2F1012700kvssite
15/11/2012 12:45:58.266[7000]:     PSTIMPORTENABLED = 0
15/11/2012 12:45:58.267[7000]:     PSTPOLICYENTRYID = 184223C2AED9A4C42A71D964B56F53D6B1012700kvssite
15/11/2012 12:45:58.267[7000]:     RPCOVERHTTPRESTRICTIONS = 0
15/11/2012 12:45:58.267[7000]:     SERVERVERSION = 10.00
15/11/2012 12:45:58.267[7000]:     SITEENTRYID = 1D5F967D6C2A7B74EA7DE85892F0FD4F31d10000kvssite
15/11/2012 12:45:58.267[7000]:     SYSTEMMAILBOX = SMTP:KVS.EXCHANGESERVER@Company.org.uk
15/11/2012 12:45:58.268[7000]:     USEINACTIVITYPERIOD = 1
15/11/2012 12:45:58.268[7000]:     USELARGEITEMSSIZE = 1
15/11/2012 12:45:58.268[7000]:     USEQUOTALIMIT = 0
15/11/2012 12:45:58.268[7000]:     USERSCANDELETEITEMS = 1
15/11/2012 12:45:58.268[7000]:     USESELFINSTALLFUNCT = 1
15/11/2012 12:45:58.269[7000]:     VVREADINGPANECONTENT = 2