Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Error e00fe09 The Directory is invalid

Created: 01 Jul 2013 | 7 comments

Hello there.

I apressiate your help with this error :

ERROR E00FE09 THE DIRECTORY IS INVALID.

This error appears when i try to do the daily bakcup, and i dont understand why. i dont have moved any link of the job.

I go to each link and all the files exists.

any idea?

thanks

sorry for my bad english

Operating Systems:

Comments 7 CommentsJump to latest comment

lmosla's picture

Hello, In the Windows application event logs do you see any errors that occur during the time of the backup job? 

If you are running anti virus protection put in exclutions for the Backup Exec Processes located C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\beremote.exe

C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\beserver.exe
C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\bengine.exe
C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\benetns.exe
C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\pvlsvr.exe
C:\Program Files\Symantec\Backup Exec\BkUpexec.exe

suarez's picture

Thanks for your answer.

in the event logs i have this:

Backup Exec Alert: Job Failed
(Server: "SRV-BACKUP") (Job: "DailyBackup") DailyBackup -- The job failed with the following error: The directory is invalid.
 

and i already put the exclusions in the anti virus.

now i can not run the job because is in used, but tomorrow i will post the result.

thank you for your help :)

suarez's picture

Hello Imosla.

i do what you told me about the exceptions but, the error still appears.

any other idea??

thanks a lot

pkh's picture

See my answer here.

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/error-e00fe09-directory-invalid-al-crar-un-backup#comment-8937711

BTW, don't post the same problem in multiple languages.  It is very confusing for the rest of us.

suarez's picture

Thanks pkh.

and sorry for the other question, i already deleted it.

about your answer, in the details tab i have almost 30 directories, how can i see wich one is the problem?? or all the 30 are the problem??

 

Thanks

 

 

 

pkh's picture

Normally in the joblog, the missing directory will be listed and can be located in the selection list.

If you have almost 30 directories, then the way you select your directories is probably wrong.  You should select the top level directory and not the individual directories.  For example, if you have

C:\a\a

C:\a\b

C:\a\c

You should not select C:\a\a, C:\a\b and C:\a\c, instead you should select C:\a.

You might want to hold this job and create a new job.  For the new job, re-select your directories and try to use a higher level directory to consolidate the directories, like the example above.

lmosla's picture

Here is a document that covers this error but it sounds like you have already attempted some of these solutions http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH71493

Recreate the job and see if that helps.