Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Errors when using Powershell backup scripts

Created: 06 Nov 2012 • Updated: 06 Nov 2012 | 2 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi all,

Ive recently setup a powershell script, as per the admin guide to run pre and post backup job. However we are getting errors in the EV event log at the start and end of backup:

Access denied. User is not in a role that allows '{STO} Can manage Vault Store Backup Mode'.

User: DOMAIN \ BACKUP_ACCOUNT'

This is mentioned in the article below, i have added the VSA into the 2 Arcserve services and restarted them and still it doesnt work, the account its using is still our normal backup account.

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH141989

The article talks about adding them to the authorization manager as another solution, ive read the admin guide but cant see any mention of that.

Can anyone help with this?

Thanks

Comments 2 CommentsJump to latest comment

ZeRoC00L's picture

The useraccount "DOMAIN \ BACKUP_ACCOUNT" must be granted access in EV to be able to put EV in maintanance mode.

Check the steps at situation 1 how to add the account in EV:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH126340

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

SOLUTION
EVGarrison's picture

All good thank you.

IN the end I changed the Security settings within Arcserve for the Node being backed up, changed it to the VSA and this sorted it.

Although the authorisation manager is a nice to know.

Thanks