Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

EVmonitoring database failed to verify post SQL database relocation

Created: 26 Jul 2013 • Updated: 25 Sep 2013 | 9 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi there,

I am doing EV upgrade from 9.0.4 to 10.0.3, and moving the SQL database at the same time.

I am using server migration wizard, and stuck on the verify database instances. All Databases passed the verification (directory, storage, fingerprint) except EVMonitoring database. I have run the sql command to change the monitoring database server name as instructed in "moving sql database to another server" doc.

When I run "selelct SQLserver from MonitoringSettings" against EnterpriseVaultDirectory database, it does return the correct new sql database name.

My server migration wizard accetp all other database instances on the new sql server but not monitoring database.

Any help are appreciated.

cheers

ying

Operating Systems:

Comments 9 CommentsJump to latest comment

JesusWept3's picture

Don't suppose there's a system DSN created for monitoring holding the old name is there?

itms-systems's picture

Hi JesusWept3,

Thanks for you reply. I could not reply to your message, thus started a new commnet.

How do I check the system DSN?

cheers

Ying

AndrewB's picture

if you know you did it correctly and you see the correct info with your manual tests can you just skip past it?

Andy Becker | Authorized Symantec Consultant | Trace3 | Symantec National Partner | www.trace3.com

JesusWept3's picture

Go to administrative tools -> Data sources (ODBC) then go to the System DSN tab

You might have one for monitoring, update it with the new SQL server and try again

itms-systems's picture

@JesusWep3: no system DSN cofigured

@andrewB: can't skip server migration wizard if failed at any step

JesusWept3's picture

I take it no DSN configured on any of the other tabs?
Maybe worth getting a DTrace of the evmigrationwizard and seeing if you can find where this value is coming from

itms-systems's picture

mmm, schemaVersion is 7.3.0.5 already. 

I think I made the whole upgrade process too complecated by move database at the same time. I'd better step back and con. to use the old sql database. 

Advisor's picture

The System DSN which you check for EV on 64 bit OS is little different. Because EV is 32 bit application.

For example, goto C:\Windows\SysWOW64 and run odbcad.32.exe.

This will show you 32 bit System DSN's, make sure its pointing to correct Server.

I hope this helps..