Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

First Step for Tape Library

Created: 01 Oct 2013 • Updated: 14 Oct 2013 | 7 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi!

We have moved our BE Server to another machine and connected HP Tape Library. May we know what is the first step we should perform to let the new server recognize the Tapes as it is showing "Unknown Media" "0 Bytes Free"?

Thanks.

Operating Systems:

Comments 7 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi,

 

Make sure that you have the Symantec drivers installed for the tape drive, and that the medium changer shows Unknown Medium Changer in Device Manager.

Have you tried an Inventory and a Catalog?

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

pkh's picture

In addition to checking the drivers, you must ensure that both the tape library and tape drive are functioning correctly in the Windows Device Manager.  Only if they are functioning correctly, then they can be used by BE.  Otherwise, you may need to contact your tape library/drive vendor to get the devices functioning correctly in Windows.

CraigV's picture

...the issue lies between the hardware and Windows. Sort that out so that Windows detects it correctly, and BE should follow suit.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

SOLUTION
ZeRoC00L's picture

What is the exact type of library you have connected and to what kind of controller is it connected ?

During boot of the server, are the library and tape recognized by the controller ?

If this response answers your concern, please mark it as a "solution"

create_share's picture

BL538B HP MSL4048 2 LTO-5 3000 SAS Lbry DEC30805TF 1

462834-B21 HP P212/256 Smart Array Controller 1

PTZ5M0C9S4B0WM

AN976A HP 4m Ext Mini-SAS to 4x1 Mini-SAS Cable 1

Thanks.

CraigV's picture

HP Product Bulletin shows that BL538A is supported on that SA controller...just verify that your setup is supported.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...