Video Screencast Help

Getting error as ->inventory failed :unable to initialize robot 204

Created: 06 May 2013 • Updated: 07 May 2013 | 6 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi all ,

we have vertias netbackup 6.5 .

the OS is windows server 2003

i am getting the following error while running the inventory robot :

Inventory failed :unable to initialize robot 204

please help me

 

Operating Systems:

Comments 6 CommentsJump to latest comment

Marianne's picture

Important information when starting a new discussion:

1. Has this worked previously?

2. If yes, what has changed in the meantime?

3. What troubleshooting steps have you performed up to now?

 

Have you confirmed that the robot is visible in Device Manager?

Any errors in Event Viewer System and Application logs?

How is robot connected to the server - Fibre or SCSI?
Have you checked that physical connection is good?
Have you verified that robot door is closed and robot is up and running?  (Recently opened and closed robot door will take some time for robot to initialize.)

Have you tried to reboot robot and the server?

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

SOLUTION
StefanosM's picture

log on to the server that is controling the robot and run the robtest utility from the command line. try to move a tape to a drive and back.
robtest will tell you what is the problem.

vinkupaan's picture

hey hi..

i had rebooted the server and its working fine now .now i am able to succesfully run the inventory robot.

thank you all for your valuable suggestions

Marianne's picture

Glad all is fine now.

PLEASE upgrade your environment ASAP - NBU 6.5 ran out of support in Oct 2012.

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links