Video Screencast Help

getting error while joining 2 cluster nodes

Created: 12 Sep 2012 • Updated: 19 Sep 2012 | 5 comments
siddesh123's picture
This issue has been solved. See solution.

Hi All ,

 

i am getting following error while joining 2 cluster nodes .

 

please help me out seggregate the issue and resolve the problem.

here mdmd2_node is not joining  cluster .

 

2012/08/29 04:39:54 VCS INFO V-16-1-10077 Received new cluster membership
2012/08/29 04:39:54 VCS NOTICE V-16-1-10112 System (mdmd_node) - Membership: 0x7, DDNA: 0x0
2012/08/29 04:39:54 VCS ERROR V-16-1-10079 System mdmd2_node (Node '3') is in Down State - Membership: 0x7
2012/08/29 04:39:54 VCS INFO V-16-6-15004 (mdmd_node) hatrigger:Failed to send trigger for sysoffline; script doesn't exist
2012/08/29 04:40:40 VCS INFO V-16-1-10077 Received new cluster membership
2012/08/29 04:40:40 VCS NOTICE V-16-1-10112 System (mdmd_node) - Membership: 0x7, DDNA: 0x8
2012/08/29 04:40:40 VCS ERROR V-16-1-10113 System mdmd2_node (Node '3') is in DDNA Membership - Membership: 0x7, Visible: 0x0

2012/08/29 04:52:42 VCS NOTICE V-16-1-10322 System  (Node '3') changed state from UNKNOWN to INITING
2012/08/29 04:52:42 VCS ERROR V-16-1-10111 System mdmd2_node (Node '3') is in Regular and Jeopardy Memberships - Membership: 0xf, Jeopardy: 0x8

 

 

Regards

Siddesh

Comments 5 CommentsJump to latest comment

mikebounds's picture

DDNA means "Daemon Dead Node Alive", so there is a problem with "had" daemon on the node trying to join - you could perhaps try killing "had" and wait for "hadshadow" to restart "had", or kill both "had" and "hadshadow" and run hastart.

Mike

UK Symantec Consultant in VCS, GCO, SF, VVR, VxAT on Solaris, AIX, HP-ux, Linux & Windows

If this post has answered your question then please click on "Mark as solution" link below

SOLUTION
arangari's picture

agree with Mike - check the logs on node mdmd2_node  to find out if 'had' process is exiting abruptly.

 

Thanks and Warm Regards,

Amit Rangari

If this post helped you resolving the issue, please mark it as solution. _____________________________________________________________________________

arangari's picture

any updates?

 

Thanks and Warm Regards,

Amit Rangari

If this post helped you resolving the issue, please mark it as solution. _____________________________________________________________________________

siddesh123's picture

yes , had was issue , i brought down had and hashadow brought it back up cleanly .