Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

HELP

Created: 09 Jul 2013 | 3 comments

I am using BACKUP EXEC 2010 R3

the backup once fails\ed due to hard ware failure. I am using IBM ultrium tapes. And any backup done after that is queued and is not accepting any tapes.

Can anybody suggest plz....

Operating Systems:

Comments 3 CommentsJump to latest comment

EvgeniyL's picture

we have 1 drive & 1 tape ?

CraigV's picture

Hi,

Download the IBM tape tool utility. Stop the BE services, and run the diagnostics against the drive to rule out any hardware issues.

Also make sure you're using the Symantec drivers for the tape drive...run tapeinst.exe to do so. And if you're using Windows Server 2003 on which BE is installed, make sure the Removable Storage service is stopped and disabled...this causes issues with the application's use of the drive.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

pkh's picture

As previously advised, you should test your tape drive for hardware errors.  However, you should use the diagnostic utility from the tape drive's manufacturer and not IBM's utility because you are using IBM tapes.

If the test shows errors, contact your tape drive vendor.

If the the drive passes the test, check that the tape drive is functioning correctly in the Windows Device Manager.  If it is not functioning correctly, contact your tape drive vendor.