Video Screencast Help

how to check autoupgrade status

Created: 10 Sep 2013 | 12 comments

trying to push 12.1 to a 11 client. 

11 client currently reporting to SEP 12 console. 

enabled auto-upgrade without schedule. 

SEPM: ru1mp1. 

how to check if it is getting upgraded??

Comments 12 CommentsJump to latest comment

.Brian's picture

You can search for the clients in the SEPM and it will show if it has been upgraded

Clients page >> Under Tasks, select Search clients. Fill in the info you want and hit Search

When the client comes up, double click it and check the Deployment Status on the General tab

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

EndpointeR's picture

how long will it take approximately to upgrade to the new version Brian?

.Brian's picture

Did you set a schedule? If not, it should start happening after the client heartbeats in.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

EndpointeR's picture

I just did without scheduling and the status on general tab says that 

 

deployment status: install succesfull

deployment version running : 12.1

but i see the client still in 11.. after rebooting. ? !

.Brian's picture

That should go away once the client checks in on the next heartbeat.

What I've found is after the upgrade and on reboot, the machine will start up and SEP will check in and THAN clear it's reboot status. So it takes for the next heartbeat to show properly in the SEPM.

If you want, right click the task tray icon and force it to check in. This should speed up the process. But either way, it should reflect accordingly. Just needs some extra time.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

EndpointeR's picture

on one other client it says : No status reported. 

.Brian's picture

Check the client and ensure it's properly running. If so, just force it to check in.

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

EndpointeR's picture

I will try this and update you tomorrow Brian

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

To check the Completion status, you can check the Deployment Report - 

SEPM >> Reports >> Quick Report >> Select report Type as "Computer Status" >> Select a report as "Deployment Report"

Deployment Report.JPG

 

 

Check these Articles:

About the different types of Symantec Endpoint Protection Manager Reports

http://www.symantec.com/docs/TECH95538

About Computer Status reports and logs

http://www.symantec.com/docs/TECH95541

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Rafeeq's picture

Do you see any msiexec.exe running on the client side?

on the client

start - run

smc -stop

smc -start

in the temp folder do you see clt-inst folder?

Chetan Savade's picture

Hi,

Thank you for posting in Symatnec community.

After upgrade schedule make sure reboot will also take place.

SEP 12.1 employs a side-by-side, replace on reboot installation strategy. Side-by-side means that new files are written to a new folder, referred to as a silo, isolated from the existing operational folder. Because the two versions are separated from each other, during a migration the older software is left running unchanged until the next reboot.
 
The primary benefit of side-by-side installation and replace on reboot is that the system continues to be protected by the existing software until the new version is in operation after the reboot.
 
This technique enables you to change the normal portion of the installation path during a migration, when applicable.   
 
Even after reboot if it's not showing the latest version then need further troubleshoot.

Chetan Savade
Sr Technical Support Engineer, Endpoint Security
Enterprise Technical Support
CCNA | CCNP | MCSE | SCTS |

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helps you.<

.Brian's picture

Do you need more assistance with your problem or were you able to get it resolved?

If you could post an update for followers of this thread that would be most helpful.

Otherwise, if resolved, you can close the thread out by clicking the "Mark as solution" link at the bottom left on the most helpful post. If multiple posts helped to solve your problem, please click the "Request split solution" link at the bottom left, select the most helpful posts and click the "Submit" button. This will benefit admins looking for a resolution to the same problem.

Thanks and take care,
Brian

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.