Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

How to eject tape

Created: 18 Jun 2014 | 5 comments

Hi,

I setup Backup Exec 2014 (14.1) on Windows Server 2012 and I've setup a backup job, unfortunately however I can't see the eject tape option anywhere?

Tape device in use is a Quantum RDX-USB3, and the eject option was previously present in Backup Exec 2012. 

The job itself does a catalog job as a separate operation post backup, would this have any influence on the option being visible?

Many thanks,

Jim

Operating Systems:

Comments 5 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi Jim,

No it wouldn't.

Pg. 458 of the BE 2014 Admin Guide has details on how to eject media.

http://kbdownload.symantec.com/resources/sites/BUSINESS/content/live/DOCUMENTATION/7000/DOC7418/en_US/BEAdmin_en.pdf?__gda__=1403106772_1c53cd10b19bd2519621609161f512a7

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

jim.mcguire's picture

So just to clarify, the only means of ejecting tapes now is to do so manually, or schedule the eject at a given time? You cannot bind the ejection option to the end of a backup job? Seems like a bit of a regression.

CraigV's picture

there should be an option to do this automatically. if not a selection to be made in the configuration of the job, then as a separate stage after the job completes.

if the Admin Guide does not indicate this, then head on over to the Ideas section and add this in as an idea.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

Larry Fine's picture

I cannot find the "eject media after job completes" checkbox in BE 2014 either.  Is it either hidden very good or a bug.  Unless the rules have changed for disk cartridges?

BE 2012:

screen shot of BE 2012 backup Storage options, which has the checkbox

BE 2014:

screen shot of BE 2014 backup Storage options, which is missing the checkbox

edit: I don't know why my screenshots are not appearing.  They show when I edit it.

If you find this is a solution for the thread, please mark it as such.

Larry Fine's picture

I see that somebody is listening...

http://www.symantec.com/docs/TECH218484

If you find this is a solution for the thread, please mark it as such.