Video Screencast Help
Scheduled Maintenance: Symantec Connect is scheduled to be down Saturday, April 19 from 10am to 2pm Pacific Standard Time (GMT: 5pm to 9pm) for server migration and upgrades.
Please accept our apologies in advance for any inconvenience this might cause.

How to update\refresh IP address for PC with broken SMA

Created: 12 Nov 2012 | 3 comments
GarethNZ's picture

Hi, we have a few PCs with a broken SMA, we normally just reinstall the agent by adding the PC to \Settings\Agents/Plug-ins\Symantec Management Agent\Settings\Symantec Management Agent Install, choose the PC and click install.

I've come across an issue today though, a PC shows in the SMC with the IP address it had when we imaged it, so it fails to contact the PC to instll the agent. Sometimes we can put in the current IP address to get around this, but this time the current IP address maps to an old PC in SMC so the the install fails again.

Is there anyway to force SMC to update the IP address of a managed PC whos agent has stopped working? If I check real time monitoring it shows the current IP address, but doesn't update the client resource. In the end I just deleted the PC from SMC and then when I added it to the SMA install it worked fine.

thanks 

Comments 3 CommentsJump to latest comment

Ludovic Ferre's picture

Hum...

If the agent stopped working, the best option would be to fix it so it reports the correct IP Address and you are fixed for your agent install problem?

Also, you may want to check how many of those agent are gone "awol" to implement some remediation to get your environment as close as possible to the 100% active mark :D.

I am currently off-net, on a retreat of some kind. I'll be back real soon, and you sure will hear from me then ;-).

Ludovic FERRÉ
Principal Remote Product Specialist
Symantec

GarethNZ's picture

On a 2nd lot I was looking at, I was able to "fix" the agent by going to Settings\Agents/Plug-ins\Symantec Management Agent\Settings\Symantec Management Agent Install, added the PCs, selecting and choosing Uninstall, I then waited for 10 minutes, then selected all PCs again and chose Install, they seem ok now. But this didn't seem to work on a few PCs I tried last time, and I thought it was to do with SMP having the wrong IP address.

Ludovic Ferre's picture

Good :D.

I am currently off-net, on a retreat of some kind. I'll be back real soon, and you sure will hear from me then ;-).

Ludovic FERRÉ
Principal Remote Product Specialist
Symantec