Video Screencast Help

i meet an error when I using backup exec to backup

Created: 23 Sep 2012 | 1 comment

Hi All 

I get some trouble when I backup with backup exec 2010 , when a job is processing , I receive an error information

 " e0008115-The job failed with the following error: Physical Volume Library Drive or Robot paused, offline, or disabled."

and

" Robotic library hardware error.The robotic library has reported a general hardware error condition. Manual intervention, calibration, etc., may be required. This may be a device related hardware problem, or it may be some other hardware problem (i.e. SCSI card/bus etc.). The library and drive states have been set to offline. Please attend to this condition."

and since then ," all my job's status turns to "missed"  , 

My device is Quantum superloader 3 , I used to ask Quantum support for help , the Quantum engineer checked this device and they believe that the hardware did not have any problems. 

Can anyone help me to trouble shoot on this ?

 

Thanks

Comments 1 CommentJump to latest comment

pkh's picture

1) Right-click on the tape library and pause/unpause the library.

2) In the Windows Device Manager, check that the library is appearing as an Unknown Medium Changer with a Microsoft driver.  If it has a Quantum driver, change it using these procedures.

How to uninstall the Original Equipment Manufacturer driver for the medium changer in a robotic library so as to make it "Unknown medium changer"

How to uninstall the Original Equipment Manufacturer driver for the medium changer in a robotic library so as to make it "Unknown medium changer" on Windows 2008 Server.

The tape drive should have a Symantec driver.

3) If both the above do not solve the problem, re-install the tape drive using this procedure

 

a) Delete the library from BE
 
b) Stop the media server and the library
 
c) Start the tape library
 
d) Start the media server
 
e) Ensure that the library and tape drive is recognised and functioning correctly in the Windows Device Manager
 
f) In BE, install the library if necessary.  Go to Tools --> Wizards ---> Device Configuration Wizard to do so.
 
g) Try again.