Video Screencast Help

If Media id is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.

Created: 11 Jan 2013 • Updated: 20 Feb 2013 | 9 comments
John_Optimus's picture
This issue has been solved. See solution.

 

Hi,

 

Need advice, we are trying to restore here. Media needed are already in the tape library, I already ran the inventory to update the volumes.

Restore says  " If Media id ######is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request."

The tapes are already in the library.

 

 

12:46:19 (1386148.xxx) Restore job id 1386148 will require 1 image.

12:46:19 (1386148.xxx) Media id CI4322 is needed for the restore.

12:46:19 (1386148.xxx) Media id CI5981 is needed for the restore.

 

12:46:54 (1386148.001) Restoring from image created Sat Sep 15 00:00:43 2012

12:46:59 (1386148.001) INF - If Media id CI5981 is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.

Comments 9 CommentsJump to latest comment

Marianne's picture

Please show us NBU's status for this tape:
nbemmcmd -listmedia -mediaid (media-id)

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

SOLUTION
Will Restore's picture

may not be a problem

that message always "threw" me as it sounds like something is wrong when it's just informational

 INF - If Media id CI5981 is not in a robotic library administrative interaction may be required to satisfy this mount request.

unless, of course, the media is not in the library

Will Restore -- where there is a Will there is a way

John_Optimus's picture

Hi Marianne,

Sorry.. I can't do it.. Don't have sudo access on the server.

Anyway restore did started.. but with another result status 5 :(

 

01/11/2013 14:21:31 - begin Restore
01/11/2013 14:21:33 - number of images required: 1
01/11/2013 14:21:33 - media needed: CI4322
01/11/2013 14:21:33 - media needed: CI5981
01/11/2013 14:22:08 - restoring from image ilfpsc6n01.ndc.lucent.com_1347685243
01/11/2013 14:22:12 - connecting
01/11/2013 14:22:17 - started process bptm (pid=1668)
01/11/2013 14:22:17 - mounting CI5981
01/11/2013 14:22:18 - connected; connect time: 0:00:00
01/11/2013 14:22:12 - requesting resource CI5981
01/11/2013 14:22:13 - Waiting for scan drive stop IBMULTRIUM-TD232, Media server: ilfpsc6n02.ndc.lucent.com
01/11/2013 14:22:15 - granted resource  CI5981
01/11/2013 14:22:15 - granted resource  IBMULTRIUM-TD232
01/11/2013 14:22:38 - mounted CI5981; mount time: 0:00:21
01/11/2013 14:22:40 - positioning CI5981 to file 18
01/11/2013 14:24:01 - positioned CI5981; position time: 0:01:21
01/11/2013 14:24:01 - begin reading
01/11/2013 14:26:14 - Warning bpbrm (pid=5208) from client ilfpsc6n01.ndc.lucent.com: WRN - can't create file: D:\QACC\training\CB201A\CB201A_Issue 4.6\Presentation\CB201A_Lesson_2_Issue_4.6.ppt (WIN32 21: The device is not ready. )
01/11/2013 14:26:21 - end reading; read time: 0:02:20
01/11/2013 14:26:22 - restored from image ilfpsc6n01.ndc.lucent.com_1347685243; restore time: 0:04:14
01/11/2013 14:26:23 - Warning bprd (pid=28042) Restore must be resumed prior to first image expiration on Sun Sep 15 00:00:43 2013
01/11/2013 14:26:23 - end Restore; elapsed time 0:04:52
the restore failed to recover the requested files (5)
 

Please help..

 

Will Restore's picture

"can't create file: D:\QACC\training\...   (WIN32 21: The device is not ready. )"

 

does the machine you are restoring to have a D: drive ? 

 

Will Restore -- where there is a Will there is a way

Marianne's picture

Check to see if you can manually copy a file to the destination folder.

The error is coming from Windows on the destination client, not NBU.
Check if something has changed on client - D-drive could now be the CD-rom.

Ensure that all of the following log folders exist for troubleshooting:

Master: bprd
Media: bpbrm and bptm
Client: tar

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

Nicolai's picture

Check if there is a antivrius program running and is denying access. Especially Mcafee has caused a couple of issues for me lately.

Assumption is the mother of all mess ups.

If this post answered your'e qustion -  Please mark as a soloution.

captain jack sparrow's picture

pls disable Removable Storage Management service on target client

Also follow all above suggestions

Hope this helps

 Cheers !!!

CJS