Video Screencast Help
Symantec to Separate Into Two Focused, Industry-Leading Technology Companies. Learn more.

Image capture in Altiris

Created: 10 Sep 2012 | 11 comments

Hi Team,

    We are using Altiris v6.9. I tried to capture the image from thin client, Then i create a new job, the job status is "Sending Wake-On-Lan signal".

I attached screen shot also, anyone guide me and fix this issue.

- vicky

Comments 11 CommentsJump to latest comment

vigneshwaran's picture

Some problem in connect so screen shot missed,

Now attached here...

Altiris.JPG
- Vicky
CB_24's picture

Do you allow WOL at a network layer?

vigneshwaran's picture

Hi,

      What is WOl?

   How to alow this one in network layer?

- Vicky
vigneshwaran's picture

Hi,

   anyone fix this issue.

Also how to i check WOL allowed in a network layer?

- Vicky
Indrek_K's picture

Hello

What is the thin client you are trying to captue th image from.

Also this KB how to manage thin clients may be helpful

http://www.symantec.com/docs/HOWTO1563

 

bhawver's picture

Sending WOL usually implies that the console is not seeing a connection from the client.  In order to capture an image you are going to need an automation environment (such as WinPE or LinuxPE).  Are you booting into that successfully?

Brian Hawver
Systems Engineer
Yaskawa America, Inc.

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.

vigneshwaran's picture

Now i'm not able to deploy the new image also.

How to fix this issue. i don't know altiris full details. Please let me know.....

- Vicky
bhawver's picture

Can you answer my question above?  In order to deploy or pull an image, you need to be in an Automation Environment (such as WinPE or LinuxPE).  Knowing this is a starting point to troubleshooting your issue.

Brian Hawver
Systems Engineer
Yaskawa America, Inc.

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.

vigneshwaran's picture

Hi,

  Can you provide some detials about Automation Environment. Then i'll check it altiris server. bcoz i a new person of altiris server.

- Vicky
bhawver's picture

In order to utilize Deployment Solution to push or pull images, you need to be able to boot your clients into an automation environment (such as WinPE or LinuxPE).  This environment needs to have been created by Altiris Deployment Solutions (Boot Disk Creator).  The booting can be done via PXE (most common setup), bootable DVD, bootable USB drive, or embedded Automation Partition.

Once you have booted to an automation environment, the client will then check in with the Deployment Server to see if there are any jobs for it.  At this point, your status in the Deployment Console will change from the Sending WOL signal, to executing the job.

Brian Hawver
Systems Engineer
Yaskawa America, Inc.

Connect Etiquette: "Mark as Solution" those posts which resolve your problem, and give a thumbs up to useful comments, articles and downloads.

Indrek_K's picture

Hello

Please chek the articls and document's here

http://www.symantec.com/business/support/index?page=landing&key=55263

I am sure you find alot of useful infomation