Video Screencast Help

Install of SEP 12.1.2 SBE on Windows 8 fails

Created: 08 Apr 2013 • Updated: 29 Apr 2013 | 9 comments
Nicolasferos's picture
This issue has been solved. See solution.

Hello everybody,

I have a customer having troubles installing SEP 12.1.2 RU2 Small Business on Windows 8.

Running Cleanwipe and reinstalling does not solves the issue. A message is displayed in the middle of the installation process saying that the Wizzard has been interrupted before completion of the installation.

The SEP_INST.log only displays the following error:

CustomAction checkFileSetInteractive returned actual error code 1602 (note this may not be 100% accurate if translation happened inside sandbox)

I attach the log here. Any advice will be really appreciated.

Thanks in advance!

Operating Systems:

Comments 9 CommentsJump to latest comment

W007's picture

Hi,

Try to Disable Windows Defender

That's is known issue

Symantec Endpoint Protection client fails to install to recently updated Windows 8 computers

Article:TECH203996  |  Created: 2013-03-18  |  Updated: 2013-03-18  |  Article URL http://www.symantec.com/docs/TECH203996

Check mithun Comments below thread

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/cannot-install-sep-12-new-dell-laptop#comment-8530551

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Brɨan's picture

Disable windows defender, remove KB2781197, and try again

Please click the "Mark as solution" link at bottom left on the post that best answers your question. This will benefit admins looking for a solution to the same problem.

Nicolasferos's picture

I checked that article but customer does not have Windows defender or that Windows update installed.

W007's picture

Hello,

Look this thread

https://www-secure.symantec.com/connect/forums/end...

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

It seems you are running the .msi file from the Network drive:

Upon checking the logs, we found:

 \\fbaserver\FOGA\DATOS\INFORMATICA FOGA\INFORMATICA FOGA\02 - Aplicaciones - Utilidades\1 - UTILIDADES SERVIDORES\SYMANTEC ENDPOINT PROTECTION 12.1.2\SEP_SBE_12.1.2_Part1_Installation_SL\SEPx64\Sep64.msi

I would suggest you to either use the setup file to be copied to the Local machine and then run the .msi file from the local machine.

OR

Deploy the package via Client Deployment Wizard, check this Article:

Client Deployment Wizard Overview

https://www-secure.symantec.com/connect/articles/client-deployment-wizard-overview

Hope that helps!!

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Nicolasferos's picture

Hello!

Thanks for your response.

We tried your suggestions but the same error continues to appear.

Mithun Sanghavi's picture

Hello,

Could you please pull the fresh SEP_Inst.logs from the client machine?

The previous logs were in Spanish? Is the Client machine language set to Spanish?

Secondly, I hope you have investigated properly that the Microsoft update KB2781197 is not installed and Windows Defender is turned off.

Was there any previous installation of SEP installed on the client machine?

Mithun Sanghavi
Senior Consultant
MIM | MCSA | MCTS | STS | SSE | SSE+ | ITIL v3

Don't forget to mark your thread as 'SOLVED' with the answer that best helped you.

Henrynox's picture

Disabling "Windows Defender" worked for me.

Thank you Brian81!!

Nicolasferos's picture

Sorry for the late reply.

We finally solved the issue installing SEP 12.1.2 RU2 MP1, and disabling previously UAC which was also enabled. Im not sure which one of the solutions was actually the one that made everything work...but that's it.

Thank you everyone for your suggestions!

SOLUTION