Video Screencast Help
Protect Your POS Environment Against Retail Data Breaches. Learn More.

Invalid credentials for BE Agent server

Created: 16 Jul 2013 • Updated: 23 Jul 2013 | 3 comments
This issue has been solved. See solution.

I've created a group backup to tape job for 2 servers. Server 1 has BE2012 installed, and Server 2 has a BE agent for Windows installed. I have successfully completed a backup of Server 1 by itself so I know that works. When I run this group backup I'm getting the following job failed alert for server 2:

SEVER2-Backup 00008-Full -- The job failed with the following error: Backup Exec could not log on to the server with the logon account specified for it. The logon account does not have valid credentials. Ensure that the user name and password are correct in the logon account.

I have definitely put the admin login credentials for both servers into the group job, and if I open the next scheduled job and click test/edit credentials and test all it comes back with success for both servers.

Any ideas?

Operating Systems:

Comments 3 CommentsJump to latest comment

Jaydeep S's picture

Is there any resource on the 2nd server that might have restrictive access to the account that you are using. Also make sure that the remote agent service on this server is using local System Account.

Have you been able to backup this server individually before this. If not, you might want to try a test backup of this server first.

CraigV's picture

...make sure that the account used as the BESA has local admin rights to the server in question.

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

SOLUTION
fred2k's picture

Thanks guys, it was related to the BESA and user rights on the remote server.