Video Screencast Help

Label Media using all tape drives

Created: 02 Oct 2012 | 3 comments

Hello,

I am currently using Symantec Backup Exec 2010.  I have 4 tape drives currently installed in the system.  When running backups and restores it will use any and all drives.  However when I go to label a large number of tapes it will only ever use 1 drive.  Is there a setting someplace in Backup Exec to make the Label Media... option use all of the Tape Drives?  Thanks for any help that can be given.

Comments 3 CommentsJump to latest comment

CraigV's picture

Hi,

 

Never seen this ever in a version of Backup Exec so the answer would be no. Tapes would be labeled on a per-tape basis.

Why not head on over to the Ideas section and add it in as an Idea?

https://www-secure.symantec.com/connect/backup-and-recovery/ideas

Thanks!

Alternative ways to access Backup Exec Technical Support:

https://www-secure.symantec.com/connect/blogs/alte...

pkh's picture

Presumably you are handling a lot of tapes.  If you are not using barcode labels, then you should use them. They are a lot more efficient than non-barcode labels.  See my article below on how to get started.

https://www-secure.symantec.com/connect/articles/u...

If you are using barcode labels, you don't have to label any new tapes.  Just slap on a barcode label and you are good to go.  This indirectly solves your problem.

backuphound_2's picture

Not sure how far you have got with this, but within the backup / restore job properties you can specify which drive to use.