Video Screencast Help

Linux client install seems to hang

Created: 17 Dec 2012 • Updated: 08 Jan 2013 | 7 comments
This issue has been solved. See solution.

Hi,

I am trying to install a Linux 7.1 client on a Linux client server for some reason the install won’t start,  it will go to the point where it  say’s

 “Installing PBX...

Please wait while installation is in progress...

However  the install won’t go any further (no matter how long I wait) , has anyone had this issue before?

 

ivapptitan3.mas.xx.xx.xx

 [root@ivapptitan3 NetBackup_7.1_CLIENTS]# ./install

Symantec Installation Script

Copyright 1993 - 2011 Symantec Corporation, All Rights Reserved.

       Installing NetBackup Client Software

Do you wish to continue? [y,n] (y) y

Do you want to install the NetBackup client software for this client? [y,n] (y)

y

This package will install Linux/RedHat2.6 client.

This package will install NetBackup client 7.1.

Enter the name of the NetBackup server : xxxxxxxxxxxxx

Would you like to use "xxxxxxxx" as the configured

name of the NetBackup client? [y,n] (y) y

 

Enter the name of this NetBackup client :

Installing PBX...

Please wait while installation is in progress...<<<<<This is where is stops

 

 

Here are some of the client servers information

 [Linux ivapptitan3 2.6.18-92.el5 #1 SMP Tue Apr 29 13:16:15 EDT 2008 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

[[root@ivapptitan3 NetBackup_7.1_CLIENTS]# uname -r

2.6.18-92.el5

Fyi – I have done linux client installs on similar servers and no issues at all.

 

Thanks

Discussion Filed Under:

Comments 7 CommentsJump to latest comment

revaroo's picture

Have you trie running a trace or strace on the process to see what it's doing?

Yasuhisa Ishikawa's picture

For first, can you post output of pstree command in hanging situation.

Also try to get strace for the process in bottom of process tree.

Authorized Symantec Consultant(ASC) Data Protection in Tokyo, Japan

Nagalla's picture

easy way...

as you Fyi – I have done linux client installs on similar servers and no issues at all.

copy the /usr/openv from the servers that you have already installed to the new server that you would like to install.

and then updates the /etc/services and inetd.conf files or the xinetd.d directory, as appropriate (by referring the installed client files)

and they try start netbackup and check how it works...

 

hope it helps..

 

Marianne's picture

See http://www.symantec.com/docs/TECH135628

NetBackup 7 does not require entries in services or inetd.conf. 

NBU 7.x installation uses rpm to install these packages:

VRTSpbx
SYMCnbclt
SYMCnbjava

Possibly issues with rpm on this machine?

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

nbustarter380's picture

revaroo, lshikawa, Nagalla and Marianne..Thanks for your replies!

 

revaroo...no I didn't try running a trace or strace on the process I have not done that before is there a link on how that is done?

Yasuhisa, I have to check on that pstree command I haven't used that before either.

Marianne, It could be issues with the rpm on this machine is this something I can check or do I have to contact the servers admin?

 

Thanks again

 

 

 

 

 

 

Marianne's picture

One of the trace commands and/or pstree should point out probable issue with rpm.

Work with Linux sysadmin to troubleshoot. rpm commands can be used to test/query packages.

 

Supporting Storage Foundation and VCS on Unix and Windows as well as NetBackup on Unix and Windows
Handy NBU Links

nbustarter380's picture

Marianne, Thanks for the information

All,  I had sysadmin reboot the Linux server to see if that would correct the issue and was able to successfully installed the client.

 

Thanks for your replies!

 

SOLUTION