Video Screencast Help
Protect Your POS Environment Against Retail Data Breaches. Learn More.

Media Mounting Issues - NBU 7.1 with mhVTL

Created: 31 Aug 2013 | 2 comments
fmk's picture
Config:
All Windows OS.
S002 - Master
S003 - Media Server - with locally installed mhVTL Robot & 2 hcart Drives.
S004 - Media Server - with S003 mhVTL Robot & 2 hcart Drives.
 
Issue:
NetBackup keeps on trying to mount the Media in drives for S004, but fails and Downs the drives.
 
Event log:
TLD(0) [3088] timed out after waiting 845 seconds for ready, drive 3.
Operator/EMM server has DOWN'ed drive IBM.ULT3580-TD4.002 (device 0)
 
Diagnostics:
Robtest on S003 alreasy shows that Media is in the Drive.
 
s d

drive 1 (addr 1) access = 1 Contains Cartridge = yes

Source address = 1055 (slot 32)

Barcode = T00041L4

drive 2 (addr 2) access = 1 Contains Cartridge = no

drive 3 (addr 3) access = 1 Contains Cartridge = yes

Source address = 1074 (slot 51)

Barcode = T00060L4

drive 4 (addr 4) access = 1 Contains Cartridge = no

READ_ELEMENT_STATUS complete

Detailed status for Backup job –
09/01/2013 09:35:28 - Info bpbrm (pid=3980) telling media manager to start backup on client
09/01/2013 09:35:28 - Info bptm (pid=304) using 65536 data buffer size
09/01/2013 09:35:28 - Info bptm (pid=304) using 12 data buffers
09/01/2013 09:35:29 - Info bpbrm (pid=3876) S004-nbu is the host to backup data from
09/01/2013 09:35:30 - Info bpbrm (pid=3876) sending bpsched msg: CONNECTING TO CLIENT FOR S004-nbu_1378008324
09/01/2013 09:35:30 - Info bpbrm (pid=3876) start bpbkar32 on client
09/01/2013 09:35:30 - Info bptm (pid=304) start backup
09/01/2013 09:35:30 - Info bptm (pid=304) Waiting for mount of media id 0060L4 (copy 1) on server s004-nbu.
09/01/2013 09:35:30 - connecting
09/01/2013 09:35:30 - connected; connect time: 0:00:00
09/01/2013 09:35:31 - mounting 0060L4
09/01/2013 09:35:34 - Info bpbkar32 (pid=2740) Backup started
09/01/2013 09:35:34 - Info bpbrm (pid=3876) Sending the file list to the client
09/01/2013 09:54:21 - Error bptm (pid=304) error requesting media, TpErrno = Robot operation failed
 
Log from -
C:\Program Files\VERITAS\NetBackupdb\media\drives\drive_IBM.ULT3580-TD4
 
MODE = 0
TIME = 1378008330
MASTER = s002-nbu
SR_KEY = 0 1
PATH = {3,0,0,1}
MEDIA = 0060L4
REQID = -1378003663
ALOCID = 180
RBID = {7494A4EA-3C6C-4A45-B46B-ACA46CE11B12}
PID = 304
FILE = C:\Program Files\Veritas\NetBackup\db\media\tpreq\drive_IBM.ULT3580-TD4.002
DONE
 
Media Server bptm log : http://sdrv.ms/15htQ2Z (outlook.com skydrive)
 
Operating Systems:

Comments 2 CommentsJump to latest comment

fmk's picture
Robtest on S003 alreasy shows that Media is in the Drive.
 
s d

drive 1 (addr 1) access = 1 Contains Cartridge = yes

Source address = 1055 (slot 32)

Barcode = T00041L4

drive 2 (addr 2) access = 1 Contains Cartridge = no

drive 3 (addr 3) access = 1 Contains Cartridge = yes

Source address = 1074 (slot 51)

Barcode = T00060L4

drive 4 (addr 4) access = 1 Contains Cartridge = no

READ_ELEMENT_STATUS complete

 

Please note Drive 3 & 4 both have problem.

FMK

mph999's picture

Remove tapes from drives using robtest

Run Inventory from NBU

See if that works.

If not, I'd be tempted to remove all devices, power cycle everything, reconfigure, run inventory and see if that resolves

Martin

 

Regards,  Martin
 
Setting Logs in NetBackup:
http://www.symantec.com/docs/TECH75805