Video Screencast Help

Messaging Gateway 10.0.0-7 spam&virus definitions is old

Created: 08 Oct 2012 • Updated: 11 Oct 2012 | 3 comments
This issue has been solved. See solution.

Upgrade Messaging gateway on VMware vSphere 4  to 10.0.0-7 sep-09-2012 with no problem but I got problem with updates at oct-02-2012

 

The virus & spam definitons is 6 days old

What can the problem be with the updates?

 

 

 
 
Control Center
Spam Quarantine (Status: Running)
Quarantine Usage: 6.3 MB
Quarantined Messages: 3,409
Quarantine Free Space: 10 GB (> 99.9 %)
Suspect Virus Quarantine (Status: Running)
Quarantine Usage: 0 KB
Quarantined Messages: 0
Quarantine Free Space: 10 GB (100 %)
Content Incident Folders (Status: Running)
Quarantine Usage: 0 KB
Quarantined Messages: 0
Quarantine Free Space: 10 GB (100 %)
Directory Data Service (Status: Running)
 
 
Scanner (Status: Enabled)
Agent (Status: Running)
Conduit (Status: Running)
Last Body Hash Spam Filter Update: 31,443 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 11:09:52 AM CEST
Last BrightSig3 Spam Filter Update: 15,156 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 11:19:32 AM CEST
Last StatSig Spam Filter Update: 11,863 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 01:56:24 AM CEST
Last BrightSig2 Spam Filter Update: 5,037 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 11:19:30 AM CEST
Last Header Spam Filter Update: 28,441 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 11:18:59 AM CEST
Last Heuristic and URL Spam Filter Update: 143,228 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 11:19:17 AM CEST
Last Day Zero Filter Update: 156 Filters - Tuesday, Oct 02, 2012 09:54:54 AM CEST
LiveUpdate (Status: Running)
Virus Definitions Version: 2012-10-1(4)
Brightmail Engine (Status: Running)
Connection Classification: Enabled
Virus Filtering: Enabled
Spam Filtering: Enabled
Last Spam Filter Update: 6 Days Ago
Last Customer-specific Spam Filter Update: Not Available
Last Virus Filter Update: 7 Minutes Ago
Messages Processed: 56,774,826
Viruses Detected: 103 (0%)
Spam Detected: 54,917,232 (96.73%)
MTA (Status: Running )
Inbound: (Status: Running )
Outbound: (Status: Stopped )
Delivery: (Status: Running )
Inbound SMTP Connections: 0
Outbound SMTP Connections: 0
Delivery SMTP Connections: 0
Inbound Data Rate: 0.0 KB/second
Outbound Data Rate: 0.0 KB/second
Delivery Data Rate: 0.0 KB/second
Combined Queue Size: 0 KB
Directory Data Service (Status: Running)

 

 

System Status
System
  Current software version: 10.0.0-7
  All scanners accessible: Yes
  Hardware status: Details
Submission service: Not available
Licenses
  Symantec Antispam: Expires December 22, 2012
  Symantec Antivirus: Expires December 22, 2012
  Symantec Premium Content Control: Expires December 22, 2012
Symantec Content Encryption: Not licensed
 
Definitions
  Spam definitions: 6 Days Ago
  Customer-specific Spam definitions: Customer-specific Spam Submissions are not enabled
  Virus definitions: 2012-10-1 (4)

 

 

 

Comments 3 CommentsJump to latest comment

TSE-JDavis's picture

Are you sure that your Messaging Gateway is able to get out to the internet?

I would suggest reading this document:

http://www.symantec.com/business/support/index?page=content&id=TECH139634

 

SOLUTION
oykunsatis's picture

Hello,

It also looked like Spam definitons are also out of date and trust me it's much better important than Virus definitions, it must be updated every 10 minutes.

As JDavis mentioned,check the internet connection, it looks the root cause of your problem. Maybe there are some proxy or firewall restrictions between SMG and internet.

Regards,

Oykun

cosp's picture

The problem was a DNS problem.

Now is brightmail working smiley