Video Screencast Help
Give us your opinion and win with Symantec! Please help us by taking this survey to tell us about your experience with Symantec Connect, so that we can continue to grow and improve.  Take the survey.

MSEO

Created: 25 Aug 2010 | 4 comments
Rajesh_s's picture

Hi,

This is regarding the MSEO encription option . Is there any way to verify the image/ media has been encripted or not.
I know only one option that is by checking in the event logs .  Apart from this is there any other way ...

Netbackup Version : 7.0
MSEO version :  6.1.4

Regards,
Rajesh

Comments 4 CommentsJump to latest comment

J.H Is gone's picture

bpmedialist -m <mediaid>
Status should say encryption

in gui
reports
tape reports
Images on tape
put in media id
add column Encrypted and Encryption Key tag

deactivate your key to a status that will not allow reading
then try to restore the tape - won't work if it is encrypted with no active key

(I do kms - hardware encryption - so the encrypted column says no, but the key tag shows.  And I took away my kms dir so I had no keys, and I was not able to read the tape)

I don't have to know how to spell....I work on Unix.
NetBackup 7.0.1 - AIX & Windows

Rajesh_s's picture

Not able to find out...

As per your message it may work only for the default policy encription but this won't show if we do a Encription by MSEO..

 Rajesh 
CRZ's picture

Check this previous thread about MSEO - I think it will answer your question: http://www.symantec.com/connect/forums/mseo-how-un...


bit.ly/76LBN | APPLBN | 761LBN

Rajesh_s's picture

Thanks Chris,

I gone throght this earlier but i didn't understood .....

 Rajesh